Det var altså Nora Mørk og hennes ungarske lagvenninner som kunne juble etter en knepen seier mot et Larvik som manglet noe viktige spillere. Kampen hadde ikke hadde all verden å si for noen av lagene, for allerede før oppgjøret var det klart at Györ hadde vunnet puljen, mens Larvik hadde sikret seg 2.-plassen – og en kvartfinale mot Buducnost.

– Bedre i dag

– Dette var en mye bedre opplevelse enn da vi møttes i Ungarn nylig. Nå var jeg mer til stede og involvert, sier Nora Mørk som spilte en sentral rolle for det ungarske storlaget da gamle lagvenninner, og ikke minst tvillingsøsteren Thea, sto på motsatt side i Boligmappa Arena.

–Jeg har spilt bra på denne banen før, så jeg tenkte jeg kunne gjøre det i dag også, legger Nora Mørk smilende til – vel vitende om at det alltid er tøft å få med seg noe når man besøker bøkebyen.

– Ja, jeg vet hvor vanskelig det er å få med seg poeng herfra, fastslår Nora Mørk som ble tatt imot som en helt av samtlige 3.500 på tribunen.

– Det er både rart og godt å være tilbake her. Jeg vet at mange i byen heier litt på meg også, sier Mørk – som var et yndet autografmål for både unge og litt eldre fans etter thrillerkampen.

Les mer: LHK har innført lønnstak

 

God tvillingsøster

Om Nora Mørk var god for sitt Györ, var tvillingsøster Thea også svært sentral på hjemmelaget. Thea løp masse, kjempet godt, og scoret fem mål i en kamp hvor hun spilte samtlige minutter. Selv om det ble et knepent tap, tok ikke Larviks venstrekant det altfor tungt.

– Det så stygt ut i begynnelsen av 2. omgang, for da hang vi overhodet ikke med, men det var godt vi klarte å komme tilbake og gi dem skikkelig kamp. Det gjør meg ganske stolt at vi hevet oss etter at vi lå under 13–20. Vi viste god moral, og det er noe vi skal ta med oss videre, fastslår en blid Thea Mørk etter kampen.

At Larvik ender på en flott 2. plass i sin Champions League-pulje, er også noe Larviks nummer 19 er stolt over.

– At vi har gjort de så bra i hovedrunden, er sykt bra. Jeg hadde aldri trodd vi skulle få så mange poeng med oss, og jeg er rett og slett stolt av hele laget, sier Thea Mørk.

 

Fornøyd trener

Også Larvik-trener Tor Odvar Moen var fornøyd med mye i går ettermiddag, selv om det altså ble et knepent tap.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi jobber oss inn igjen, etter at vi ble hengende etter i 1. omgang. Til slutt har vi en sjanse til å utligne, men det ville seg ikke helt. Jeg er uansett fornøyd med moralen og arbeidsinnsatsen. Vi måtte stille om litt, etter at vi ikke hadde med «kjeiver» på backen. Både Kristine Breistøl og Amanda Kurtovic sto over i dag, men «Linka» kom inn og leverer som vår eneste «kjeive», oppsummerer Tor Odvar Moen.

Nå har Larvik HK en snau måned til å få spillere skadefri og i toppform til kvartfinalen.

Les mer: Stange forlenget kontrakten sin med Larvik HK