- Det er naturlig at Tonje nå tar et steg videre og skal stå på egne bein. Så har det vel kanskje vært litt usikkerhet her med noen roller og hva vi får til videre, sier trener Tor Odvar Moen, og viser til den økonomiske usikkerheten Larvik HK nå er inne i.

Hvem som nå overtar som assistenttrener er ikke avklart ennå, men man får nok ikke så god odds på å gjette at det blir nåværende keepertrener Lene Rantala.

- Lene har ambisjoner som trener, så vi har da folk igjen her. Og så lenge jeg er ansvarlig vil jeg gjerne ha Lene i den rollen, avslører Moen.

Les også: Trenger tre millioner for å opprettholde satsingen

Les også: Kan bli leder i ØIF-Arendal

 

Ny epoke

Tonje Larsen kom til Larvik Håndballklubb før 93/94-sesongen som 18-åring, og debuterte mot Faaberg i september 1993. Etter 684 kamper, 16 seriegull, 13 NM-gull, én Champions League-tittel og to Cupvinnercup-gull takket hun for seg som spiller i 2015. I halvannet år har hun så vært Moens assistent.

Larsen har også vunnet ett OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull med landslaget.

– Dette er en ny epoke i mitt liv. Pokalene står på hylla. De er historie. Nå er det andre oppgaver som venter, sier hun.

41-åringen har skrevet under på en avtale av tre til fem års varighet. Hun skal altså fullføre jobben som assistenttrener i Larvik HK ut sesongen før hun overtar som hovedtrener i Flint fra 1. juni 2017.

Før jul ble det klart at Flint ikke forlenger avtalen med trenerparet Pål Oldrup Jensen og Beatrix Nagy.

– Selv om det sportslig sett er ett hakk ned fra Larvik, er det ett steg opp for min del som trener. Flint er en stor klubb og det gror godt i Tønsberg-håndballen.

Les også: – Et grep for å styrke økonomien

Les også: Wojtas ferdig for sesongen

Vender hjem

Tonje Larsen begynte å kaste håndball i Tønsbergs Turn. Etter 22 sesonger i LHK vender hun hjem for å hjelpe Tønsberg-håndballen ut av motgangen.

– Tønsberg har alltid vært byen for meg. Det er her jeg har bodd, selv om jeg har spilt og jobbet i Larvik. Jeg har ingen planer om å flytte herfra med det første, sier Larsen som er bosatt på Tolvsrød med samboer og to barn.

Hun er trener på Wang Toppidrett i Tønsberg i cirka halv stilling. Den oppgaven kommer hun til å fortsette med ved siden av Flint-jobben.

– Det blir nok å gjøre, men jeg er blitt lovet barnevakt i hallen, så det skal gå bra, ler Larsen.

For Flint kommer treneransettelsen som en kjærkommen opptur. Flint kjemper for livet i 1. divisjon kvinner. I øyeblikket ligger laget an til nedrykk, men det er kort vei opp til trygg grunn på tabellen.

– Er det krise hvis det blir 2. divisjon neste sesong?

– Nei, det er ikke avgjørende for om jeg tar jobben eller ikke. Dette handler først og fremst om utvikling. Både for spillerne, klubben og meg. Men når det er sagt ønsker jeg selvsagt at Flint beholder plassen. Vi trenger et lag i 1. divisjon i Tønsberg, sier Larsen.

Les også: – Rimelig sannsynlig å forlenge

Les også: – Vi er knust, skuffet og sjokkert

Håper på løft

Flint håper at ansettelsen av håndballprofilen skal gi hele klubben et løft.

– Dette er en stor dag for Flint og Tønsberg. Vi har sikret oss en trenerprofil som kan ta klubben et steg videre, sier Per Einar Dahlby, styreleder i Flint Håndball.

Han forteller at det brøt ut applaus både blant spillere og styremedlemmer, da det ble klart at en av Norges aller mest meritterte håndballspillere har takket ja til å trene A-laget. Kanskje ikke så rart. Tonje Larsen er en legende i kvinnehåndball.

– Det skaper glede og begeistring. Å få med en som Tonje på laget, stimulerer ekstra. Kanskje kan det også gjøre det lettere å få spillere til å bli med, sier Per Einar Dahlby.

Flint fyller 100 år den 27. april 2017. Dahlby mener signeringen av Larsen er en perfekt start på jubileumsfeiringen.

– Vi ønsker å bygge klubb. Vi ønsker å ha et lag i toppen igjen, så vi kan beholde våre talenter i Tønsberg. Og spille håndball i 100 nye år.

Les også: Tonje Larsen blir LHK-assistent

Les også: Avskjed med glede og tårer

Nøkternt budsjett

Flint har ikke lagt skjul på at klubben er i en krevende økonomisk situasjon. Det var også grunnen til at den valgte å skille lag med sine to nåværende trenere fra etter sesongen.

– Vi har vært nødt til å kutte kostnader – og kommer til å leve etter et nøkternt budsjett neste sesong. Vi går fra to lønnede trenere til én, sier Per Einar Dahlby.

Flint sliter med gammel gjeld, blant annet til kommunen og håndballforbundet.

– Vi håper å få kommunen med på et spleiselag på den gamle gjelda, men det er ikke så lett, sier Dahlby.

Flint håper signeringen av Tonje Larsen skal skape entusiasme også på sponsorsiden.

– Vi håper dette gir en synergieffekt. Og at næringslivet stiller opp, slik at vi fortsatt kan ha et godt Flint-lag, sier Kenneth Doksheim, markedsansvarlig i Flint Håndball.

–  Vi trenger flere sponsorer og støttespillere. Tanken er at vi skal prøve å få til noe som gir noe tilbake til næringslivet også, sier Doksheim.