Larvik HK er ute av Champions League, men 20. desember håper klubben på fullsatte tribuner i Arena. Da møter elitelaget morgendagens LHK-stjerner, Larvik HK rekrutt.

– Ideen er å skape en underholdende showkamp og et attraktiv førjulsarrangement med skikkelig stemning. Vi skal lage et arrangement i Champions League-preg med speaker, pauseinnslag og den atmosfæren som hører til på slike arrangementer, sier Jan Tore Berg, markedssjef i Larvik HK og initiativtaker til kampen.

Og oppgjøret kan bli mer spennende enn man skulle tro. For å jevne ut forskjellene starter nemlig rekruttlaget med sju straffer i forkant av hver omgang.

– Vi håper på gode scoringer av rekruttlaget og gode redninger på elitenivå. Jeg måtte forhandle litt med Geir (Oustorp, trener for elitelaget) om hvor mange straffer rekruttene skulle få. Det er klart at det er ingen kamp elitelaget har lyst til å tape. Det kan både bli spennende, morsomt og nervepirrende. Jeg kan garantere at rekrutt-jentene kommer til å ha maks tenning, og det kommer nok LHK-jentene til å merke.

LES OGSÅ: Slik skal Larvik HK vinne publikum tilbake – håper på effekt allerede i kveld

Vil fylle opp Arena

Men for å få den stemningen de er ute etter, må tribunene fylles. Markedssjefen håper på et antall supportere tilsvarende publikumssnittet i LHKs Champions League-kamper.

– Vi håper at Larvik kan stille opp, og vi kan fylle arenaen opp med 1500–2000 mennesker. Man kan aldri true mennesker ut av sofaen, men er det noen gang man skal komme seg ut og støtte lokale toppidrettsutøvere, så er det nå. Vi håper å gi dem en kjempeopplevelse, men den får de ikke hvis ikke publikum kommer. Det kommer til å bli en god erfaring for jentene, å kjenne på det trøkket og presset som en sånn kamp har. Klarer vi å fylle Arena med mennesker, blir det en ramme og arena de ikke har deltatt på før.

Larvik HK er vant til å være publikumsfavoritter på Arena, men det spørs om de vinner konkurransen på tribunen denne torsdagen.

– Det skulle ikke forundre meg at rekruttjentene er publikumsfavoritter akkurat denne kampen. Jeg tror mange fra familie og venner kommer til å være der. Men for all del, det er hjemmekamp for begge lag, sier Berg.

LES OGSÅ: Før en kamp i 2016 følte plutselig Guro (37) at hun hadde maur i halve ansiktet – det ble starten på en helt annerledes kamp for LHKs fysioterapeut

Et helt nytt lag

Og inntektene fra arrangementet går til rekruttsatsingen.

– Det er et initiativ for å tjene penger til rekruttsatsing. Så billettprisene på denne kampen vil være 150 kroner for voksne og 75 kroner for barn. Her er det ikke frikort som gjelder, alle må betale. Primært fordi det er dyrt å drifte en elitesatsing på rekruttnivå.

Den økonomiske nedturen i klubben har gjort at LHK må tenkte nytt, også på rekruttnivå. Og det har blitt gjort store forandringer på rekruttlaget det siste året. Mens klubben tidligere har hentet unge talenter fra hele landet, har de det siste året hatt større fokus på å utvikle lokale talenter.

– Det er stort sett jenter fra Larvik og talenter fra nærområdet. Tjølling er representert, Stavern, Stag, Helgeroa, Hedrum og ellers i nærområdet. Vi ser at verdien for Larvik HK er veldig stor. Rekruttjentene har fått trene, hospitere og spille kamper på elitenivå. Så det å bevare en satsing er kjempeviktig, sier Berg.

LES OGSÅ: Marerittaktig november for Larvik HK - må 25 år tilbake for å finne tilsvarende