Er LHK-jentene godt nok forberedt?

Geir Oustorp, LHK-Gjerpen, LHK, grundigligaen, grundig, Gjerpen, Larvik HK, Larvik Håndball, håndball, eliteserien, Boligmappa Arena

Geir Oustorp, LHK-Gjerpen, LHK, grundigligaen, grundig, Gjerpen, Larvik HK, Larvik Håndball, håndball, eliteserien, Boligmappa Arena Foto:

Av
DEL

MeningerMan skal være forsiktig med å rope ut krise-ordet. Men det nærmer seg at ordet bør tas i bruk med tanke på Larvik Håndballklubbs prestasjoner ute på banen om dagen. Særlig etter at laget gikk på et tap mot bunnlaget Skrim i Kongsberg onsdag.

For selv om bortetap i serien mot svake Fana, 13-måls tap mot Tertnes, og cup-exit mot Sola tidligere i sesongen var ille, er nederlaget onsdag et desidert bunnivå. Ikke bare fordi vi må tilbake til september for å finne siste Skrim-seier, men også fordi det har vært ting som har tydet på at LHK var litt på rett vei. Spillet i noen kamper har indikert det, og det er skapt en optimisme for framtida med nye signeringer.

Jeg har hele tiden vært av den oppfatning, og er det fortsatt, at det er viktig å ha et langsiktig perspektiv på laget og klubben. Det er et prosjekt under oppbygging, og mange spillere er fortsatt i en tidlig fase av sin karriere. Derfor er tålmodighet en viktig ingrediens for alle ledd i klubben.

Det må imidlertid ikke bli en unnskyldning og en lettvint bortforklaring. Det er helt betimelig å se både på om den individuelle utviklingen til spillerne, og den kollektive prestasjonen i sum er god nok.

Så langt må svaret på det være nei.

Det er for mange spillere som ikke har hatt en forventet utvikling, som verken har løftet nivået i enkeltkamper eller prestert på et jevnt bedre nivå enn tidligere.

Og – det er helt på sin plass å rette søkelyset mot trener Geir Oustorp. Enn så lenge har det, i hvert fall i det offentlige rom, vært uttalt svært liten kritikk eller stilt spørsmål om jobben han gjør. Vi skal på ingen måte legge noen skyld eller sette karakter på trening eller lagledelse, men resultatene taler sitt tydelige språk. Også for en trener.

Om ikke offentlig, så i hvert fall på andre arenaer, så er det diskutert og ymtet frampå om laget rett og slett er godt nok trent. Et spørsmål som det er helt betimelig å stille om et lag som i mange år har vært best trent i norsk damehåndball, og hatt spillere som virkelig har lagt ned det arbeidet som kreves.

Når laget regelrett blir løpt i senk, taper for mange dueller og varierer veldig i prestasjoner, så kan både fysisk form og treningsgrunnlag være en årsak.

Derfor er det etter min mening oppsiktsvekkende at Oustorp avviser dette etter tapet for Skrim. Han mener årsaken er å finne på det mentale plan når laget igjen ikke klarer å prestere godt når kampene kommer tett. Det kan selvfølgelig være en viktig del av årsaken, men at det fysisk treningsgrunnlaget er viktig er helt utvilsomt. Evnen til å løpe mye og kjapt, tåle smeller og ha det lille ekstra å hente fram når det butter, spiller også inn på hvor sterk du er på den mentale biten. Og det vet Oustorp enda bedre enn meg og mange andre.

Uansett – en stor del av ansvaret for at spillerne er godt nok forberedt, både mentalt, fysisk og taktisk, ligger hos treneren. Jeg går ut fra som en selvfølgelighet at evaluering av treneren gjøres kontinuerlig. Like fullt er det på sin plass å være ekstra oppmerksom på den jobben som treneren gjør i den situasjonen LHK nå har spilt seg inn i.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags