LHK fikk direkteplass i Champions League-gruppespillet

NY SJANSE: Emilie Christensen og Larvik Håndballklubb er med i det gjeve selskap også til høsten.

NY SJANSE: Emilie Christensen og Larvik Håndballklubb er med i det gjeve selskap også til høsten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Larvik Håndballklubb slipper å gå gjennom kvalifisering til neste års Champions League.

DEL

Larvik HK har vært med i gruppespillet i Champions League hvert eneste år siden 2005/06-sesongen, men som serietoer var de ikke garantert en plass i det gode selskap neste sesong.

Men på kongressen til det europeiske håndballforbundet (EHF) i Glasgow mandag ble det klart at LHK er et av 14 lag som går rett til gruppespillet. Også Vipers fikk plass, hvilket betyr at Norge får to lag i verdens tøffeste klubbhåndballturnering til høsten, slik som i fjor.

– Det var en veldig gledelig nyhet å få. Jeg ser på det som en honnør til det Larvik har gjort de siste 15 årene. Og så er det inspirerende og motiverende for oss som jobber med sport og få denne beskjeden, sier trener Geir Oustorp.

Vant én av seks kamper i fjor

De siste sesongene har det vært praksis at Norge har fått med et ekstra lag i kvalifiseringen, men EHF besluttet å gi Larvik HK direkteplass i gruppespillet i stedet. Vurderingene går blant annet på meritter, tilskuertall og TV-attraktivitet.

I fjor slo Larvik Håndballklubb Thüringer på bortebane, men tapte de andre fem og dermed ble de utslått etter gruppespillet. I stedet ble det EHF Cup etter jul, hvor laget røk ut mot Viborg i kvartfinalen.

Oustorp, som selv har vært med på Champions League-kvalifisering flere ganger med både Byåsen og Glassverket, ser flere fordeler med å slippe kvalifiseringen.

– Det gjør at vi slipper stresset med at alt det sportslige må være på plass til det. Det kommer jo seriekamper også, men vi får litt bedre tid til å få til det vi ønsker her. Og om vi skulle arrangert kvalifiseringen hadde det kostet oss 3-400.000 kroner også, sier Oustorp.

Lettere å hente spillere

Larvik HK-treneren har tidligere uttalt at hvis flere spillere skal komme til klubben før neste sesong, skal det være snakk om etablerte landslagsspillere. Det at LHK nå er klare for gruppespillet kan gjøre den jobben litt enklere.

– Mange både ønsker og har Champions League som krav for å komme. Så får vi se hva vi klarer å få til, sier Oustorp.

26 lag hadde signalisert at de ville være med i Champions League 2018/19. 14 fikk direkte innpass i gruppespillet, mens åtte andre skal kjempe om de to siste plassene via kvalifisering. Trekningen av gruppespillet gjøres 29. juni.

Champions League 2018/19

Kvalifisert for gruppespill:
Györ (Ungarn)
CSM Bucuresti (Romania)
Buducnost (Makedonia)
Rostov-Don (Russland)
Metz (Frankrike)
København Håndbold (Danmark)
Vipers Kristiansand (Norge)
Thüringer HC (Tyskland)
Krim Mercator (Slovenia)
Sävehof (Sverige)
FTC Rail Cargo Hungaria (Ungarn)
Odense HC (Danmark)
Brest Bretagne (Frankrike)
Larvik HK (Norge)

Disse skal kjempe om to ledige plasser via kvalifisering:
MKS Perla Lublin (Polen)
Podravka Vegeta (Kroatia)
Jomi Salerno (Italia)
Muratpasa BSK (Tyrkia)
Super Amara Bera Bera (Spania)
ZORK Jagodina (Serbia)
SCM Craiova (Romania)
SG BBM Bietigheim (Tyskland)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags