Nå gjelder det, jenter!

SERIEFINALE: Larvik HK har alt i egne hender før seriefinalen mot Vipers onsdag kveld.

SERIEFINALE: Larvik HK har alt i egne hender før seriefinalen mot Vipers onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Det er ikke sikkert at det blir seriegull denne sesongen, men det er likevel grunn til å ta av seg hatten for det laget har levert.»

DEL

KOMMENTAR:Det er ikke sikkert det blir seriegull. Men etter sesongens tre første kamper er det imponerende at det nærmest totalt nykomponerte laget i det hele tatt fortsatt har sjansen.

Vi skrur tiden tilbake til 17. september. LHK har akkurat tapt mot Sola, og står med kun to poeng på de tre første seriekampene. Selv de med mest LHK-fargede supporterbriller må ha klødd seg i skjegget og bekymret seg over hvordan sesongen skulle gå.

Men faktum før onsdagens seriefinale mot Vipers er at LHK har alt i egne hender. Larvik HK har ikke tapt i serien siden tredje runde. Både laget og enkeltspillere har tatt store steg. Mens de i første halvdel av sesongen var svært avhengige av at Emilie Christensen hadde dagen, har de etter jul hatt flere strenger å spille på.

Les også: LHK kan få nøkkelduo tilbake til årets desidert viktigste kamp

Endring etter jul

Thea Mørk har vært strålende siden hun kom tilbake fra skade. Maria Hjertner har vært langt mer stabil etter jul, og det samme har keeper Guro Rundbråten. June Andenæs har det knapt vært mulig å se at hadde vært ute ett år med korsbåndsskade før hun kom til klubben. Og selvsagt har det hjulpet at bærebjelken Tine Stange har vært mer involvert enn før jul.

De beste eksemplene på stegene laget har tatt vises i de jevne kampene. Hjemme mot Vipers slo de tilbake og reddet ett poeng etter å ha ligget under med seks mål. Mot Storhamar avgjorde Cassandra Tollbring med en litt heldig underarmsscoring i sluttminuttet. Det holdt på å gå galt mot Tertnes, men Larvik HK klarte å avgjøre kampen til sin fordel. Tilsvarende kamper før jul hadde LHK fort stått igjen uten poeng i.

Proft tross omstendighetene

En fjær i hatten også til trenerteamet for måten de har taklet omstendighetene denne sesongen. Siden nyttår har Tor Odvar Moen ledet laget med en assistent ved sin side som klubben mener er bedre skikket til rollen enn han selv. Men LHK-veteranen har klart å holde fokus og har vært så profesjonell at han tilsynelatende ikke har latt seg påvirke av den tøffe beskjeden han fikk fra klubben i november.

I Geir Oustorps situasjon kan det være utfordrende å spille andrefiolin når man vet man er på vei oppover i gradene. Han har sine egne tanker om hvordan Larvik Håndballklubb bør spille og er neppe enig med Moen i alt. Men det er ingen tvil om at det er Moen som fortsatt er sjef under kampene.

Kanskje har det faktisk også fungert til Larvik Håndballklubbs fordel. Mens Oustorp i ro og fred har kunnet sette sammen neste sesongs tropp, har Moen kunnet bruke all sin tid og energi på å gjøre det best mulig med årets utgave av laget.

Ta ut alt, nå!

I det hele tatt er det ganske imponerende det LHK har gjort i hjemlig serie denne sesongen. Et helt nytt lag, satt sammen av en gjeng lovende, men uerfarne spillere, som attpåtil har måttet klare seg uten flere av de få rutinerte i store deler av sesongen. Av de få spillerne som har vunnet seriegull tidligere er det kun Kristine Breistøl som har vært tilnærmet skadefri denne sesongen.

Det er ikke sikkert at det blir seriegull denne sesongen, men det er likevel grunn til å ta av seg hatten for det laget har levert. Men er det én kamp denne sesongen dere skal ta ut det siste dere har av krefter, jenter, er det denne.

Lykke til – og vis nå disse sørlendingene hvor skapet skal stå!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags