Larvik-jenta, med en fortid i Østlands-Posten, og resten av «Planet Plast»-teamet gikk til topps i kategorien «Årets redaksjonelle event».

LES OGSÅ: Mange møtte opp på den store strandryddedagen: – Viktig at man rydder litt hele tiden

– Når hele landet plukker plast, ja da vet man at man har lykkes. Ved å ta hele NRK i bruk, satte prosjektet dagsorden og ga et unikt publikumsengasjement. Prosjektet viser at godt og vesentlig innhold, publisert på riktig måte til riktig tid, kan vokse utenfor sine egne plattformer. NRK demonstrerer her hvor stort engasjementet kan bli når man samarbeider med gode partnere og spiller flere på lag, skriver juryen i sin begrunnelse.

Fokus på plastforsøpling

Planet Plast setter fokus på plastforsøpling som miljøproblem, og hadde premiere på vårparten i fjor.

LES OGSÅ: Stein har samlet over fem tonn på bare to år: – Jeg irriterer meg grenseløst over alt som flyter langs elver og strender

– Jeg kommer fra kysten av Larvik, og når jeg nå går tur langs stranden der, ser jeg den plasten jeg ikke så før. Det sjokkerer meg at det er blitt så vanlig, uttalte 29-åringen til Dagens Næringsliv i forbindelse med lanseringen.

Vant for gravejournalistikk

Også to andre prosjekter med larviksfolk involvert ble hedret med pris onsdag kveld.

VG-journalist Anders K. Christiansen har vært sentral i prosjektet om «Football Leaks». Lars Håkon Grønning, nyhetsleder i dagsordenavdelingen i samme avis, har også deltatt i arbeidet med det som blir regnet som den største idrettslekkasjen gjennom tidene.

Prosjektet vant prisen for «Årets sportsdekning».

– Et imponerende arbeid. Dette er grave­journalistikk på høyt nivå, konkluderer juryen.

Østlands-Posten var for øvrig nominert i klassen for «Årets avisforside», men nådde ikke opp.