Gå til sidens hovedinnhold

Jo, det er et valg å ta

Artikkelen er over 6 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Partier og pressgrupper skrur stadig opp tempoet og trøkket i argumentasjonen når valget nå er to uker unna. Og som alltid er det to «hovedmotstandere» foran i prioriteringskøen. Skole og eldreomsorg. Det er der de store slukene befinner seg. Det er der våre lokale politikere må ta de tøffeste prioriteringene.

Det er ingen tvil om at skolefolket har flest og flinkest forkjempere og de som taler høyest og med mest kraft for sine og barnas sak. Og, brutalt sagt, det er der det er flest stemmer å hente ute blant velgerne.

Det blir ofte hevdet at det er galt å sette de som skal leve et langt liv i landet opp mot dem som lever i livets siste fase. Begge må bli prioritert er nesten alltid svaret som gis.

Men det er nå engang ikke Ole Brumm som kan løse dette med sin honningkrukke, men Bjarne, Rune, Hallstein, Laila, Gina, Turid, Olav, Tormod og alle de andre i kommunestyret som må ta av sin langt fra uuttømmelige konto og gjøre de vanskelige valgene som det er gitt våre lokale politikere å gjøre.

Da vil det bli vinnere og tapere.

Vel vitende om at skolens folk og forkjempere har kommet godt fram med sine argumenter, har ØP i disse dager valgt å sette et ekstra søkelys på eldreomsorgen i vårt distrikt. I gårsdagens avis fortalte ansatte ved Yttersølia en usminket historie om ikke bare fortvilelse over sjelden å strekke til, men også om lovbrudd som skjer hver eneste dag.

I dagens avis følger pårørendegruppa opp med det samme budskapet om behovet for flere hender. Og økte ressurser. Og Yttersølia er et eksempel. Hverdagen er lik over alt.

Mandag kveld arrangerer nettopp pårørendegruppa, i samarbeid med ØP, en diskusjonskveld på Bøkeskogen eldresenter. Der avkreves våre politikere et svar. Da forventes klare ord og løfter, ikke svevende formuleringer om at eldreomsorg selvfølgelig er viktig.

For det handler om hva man vil prioritere. Det er et valg å ta.

Kommentarer til denne saken