Gå til sidens hovedinnhold

Et godt eksempel

Artikkelen er over 5 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

I dagens ØP forteller vi historien om Amalie Offenberg Styrvold. 19-åringen er tungt rammet av CP, en skade hun fikk under fødselen. Hun er elev ved Thor Heyerdahl videregående skole, og i artikkelen kan du lese om ei jente som tross sitt handikapp fungerer flott på skolen og i livet som sådan. Måten Amalie tar utforinger på, er til lærdom for oss alle.

LES OGSÅ: Den fabelaktige Amalie – har CP og smiler til livet

Historien om Amalie handler også om en hverdag som er godt tilrettelagt. Ikke minst når det gjelder undervisning og mulighet til å kommunisere. Amalie skriver og snakker ved hjelp av den høyteknologiske talemaskinen Tobii. På THVGS får hun dessuten god undervisning av lærere med spesialkompetanse, som norsklærer Anita Frydenlund.

Det er både moro og viktig å bringe videre gode historier om enkeltmennesker i skolehverdagen. Og selv om det er utfordringer og mange ting å ta tak i også på byens storskole, så konstaterer vi med glede at vi ofte kan skrive saker om enkeltmennesker som blir godt ivaretatt på mange måter.

Dette sier også noe om at det ikke er skolens størrelse som avgjør om den enkelte elev får en god skoleopplevelse. Vi skal ikke mene om det er best med små eller store skoler i så henseende. Her er det mange faktorer som spiller inn, og det finnes eksempler på det meste.

Men at det godt lar seg gjøre å ta hånd om enkeltelever og spesialtilpasse undervisning på en stor skole, både på en menneskelig og faglig god måte, er Amalie Offenberg Styrvold og Thor Heyerdahl videregående skole gode eksempler på.

Kommentarer til denne saken