Gå til sidens hovedinnhold

Leder: – Ingen tvil – årets utgave av Stavernfestivalen ble en voldsom suksess!

Artikkelen er over 4 år gammel

Ingen tvil – årets utgave av Stavernfestivalen ble en voldsom suksess. For når det er utsolgt et par dager før første bass buldrer ut fra scenen, og det attpåtil selges ekstra billetter utover i festivalen, så har man truffet innertier i forhold til den vridningen mot yngre målgrupper som er gjort med årets lineup.

De aller fleste som var innenfor gjerdene på golfbanen forteller om et voldsomt trøkk, langt lavere gjennomsnittsalder på publikum enn tidligere, og partystemning utover kveldene som aldri før er opplevd. Og etter hvert, så mange folk som det nesten fysisk var mulig å få inn på området.

I så måte er det bare å gratulere folkene bak festivalen. Hva som skjer videre i forhold til kurs og retning vites ikke, men det skulle forundre mye om det ikke seiles videre etter kursen som ble satt i år.

Så er det også åpenbart at utfordringene er mange. Flere folk betyr lengre køer til det meste, både utenfor og innenfor området. Det meste er ting som garantert lar seg forbedre. Venting er da heller ikke farlig, bare irriterende.

Langt mer alvorlig er det hvis det oppstår situasjoner som er farlige. Flere rapporterer om det, sjøl om ledelsen mener det var full kontroll. Uansett er det viktig også å ta med seg det når ting evalueres.

Uansett – hele distriktet har merket trøkket fra Stavernfestivalen i disse dagene, det være seg i butikker og andre utesteder, langs veiene og i form av høyere lyd enn noen gang i kvelds og tidlige nattetimer.

Og til slutt – i kontrast til alt dette, noen kilometer unna, har en annen festival avrundet fantastiske dager. Men når Kåre Christoffersen og Arve Tellefsen innbyr til kammermusikk er det ingen sikkerhetsmessige utfordringer, bare ren musikalsk nytelse. Sjøl om de bommet på antall som ville komme midt på natta til Minnehallen for å nyte kombinasjonen av soloppgang og vakre toner. Du får kjøpe inn flere croissanter neste år, Kåre!

Kommentarer til denne saken