Får fortjent støtte

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Merete Haugvaldstad valgte denne uka å fortelle om den frustrasjon og fortvilelse hun opplever rundt de manglende rettigheter hun har i forbindelse med omsorgslønnen som mottas fra det offentlige.

Hun klager ikke over verken oppgaver eller organisering rundt jobben hun gjør for den svært pleietrengende datteren Talette. Nei, Merete synes hun har verdens beste jobb og at både hun og datteren har et godt liv på gården i Tjølling.

Årsaken til redselen for hva som kan komme til å skje, ligger i hvis hun selv blir syk. Hvilke rettigheter har hun da i forhold til alle som har «vanlige» jobber? Da hun sist vinter fikk komplikasjoner etter en ryggoperasjon og i en fire måneders periode ikke kunne ha det daglige oppsynet med Talette, mistet hun ikke bare retten på omsorgslønn, men også på sykepenger.

Ikke uventet har Merete Haugvaldstad fått massiv støtte etter at hun valgte å gå ut med sin historie på sosiale medier og i pressen. Da Frps Gina M. Johnsen leste ØPs reportasje torsdag reagerte hun sporenstreks og legger nå hele sin menneskelige og politiske tyngde inn i å finne en løsning for Merete og Talette.

Det offentlige kan sikkert med formell rett forklare situasjonen, og begrunne avslaget som gis. For mange andre handler det imidlertid om en form for rettferdighet og fornuft overfor enkeltmennesker. Og det er vanskelig å finne noen av delene i denne situasjonen.

Vi gir derfor full støtte til Frp-representanten når hun møter saken med en holdning at dette må samfunnet bare finne en løsning på. Både når det gjelder Merete Haugvaldstads situasjon i Larvik kommune, men også for å se på hele problemstillingen rundt lover og regler i forbindelse med rettighetene til alle som er i samme situasjon. For hele ordningen skurrer i forhold til de fleste oppfattelse av hvilke rettigheter man bør ha i et samfunn. Ikke minst utsatte grupper, som Merete Haugvaldstad definitivt hører inn under.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.