Gå til sidens hovedinnhold

Strider mot sunn fornuft

Artikkelen er over 4 år gammel

Hvis det er en ting larviksfolk ofte savner når de er på tur, i Norge eller ute i den store verden, så er det kvaliteten på drikkevannet. Vi kjenner ingen som ikke synes at vannet vi får i springen hjemme, hentet fra Farris, er det beste som finnes.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Greit nok, litt lokalpatriotisme er det nok i denne påstanden, men at vi er særdeles heldige som har så godt vann i springen, kan det herske liten tvil om.

Les mer: Nytt håp for Padlehytta

Derfor er det viktig at vi hegner om vår drikkevannskilde, og det er helt på sin plass med viktige restriksjoner og tiltak som gjør at vi kan beholde denne livskvaliteten i lokalsamfunnet.

Les mer: Nekter å fire flagget

Men noen ganger går det for vidt, som vi sier på våre kanter. Og når det kreves at padleklubbens gamle hytte ytterst på Frednes skal rives, et yndet turmål for både fotturer og badeopplevelser, så reageres det både med undring og harme i lokalbefolkningen.

Etter at ØP skrev om dette vedtaket første gang, har mange fortalt hva de mener. Seinest på lørdag da Eva Thrane Nielsen, lokalpatriot med stor L, og leder i hyttekomiteen for Padlehytta, til fulle ga uttrykk for hva hun mente og at kampen for å beholde hytta ikke er over.

Saken er også blitt løftet fram politisk, etter et initiativ fra bl.a. FrPs Egil Lærum, blir det nå en ny runde i kommunestyret.

Les mer: Padlehytta kan få statlige midler

Det er bra. For så langt har i hvert fall de som mener hytta og bruken av den utgjør en så stor forurensingsfare at den bør rives, ikke klart å overbevise folk flest om hvorfor så må skje.

Vi tør påstå at svært få skjønner at den populære hytta på Framnesodden kan være så mye verre enn de mange andre hyttene som ligger i nærheten av Farris, for ikke å snakke om båttrafikk på innsjøen.

Hele saken strider mot sunn fornuft, og vi ser fram mot en ny behandling. Padlehytta bør bestå!

Les mer: Padleklubbens hytte ved Farris må rives - er en miljøtrussel

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.