Gå til sidens hovedinnhold

Larvik - den lekne byen?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Selv om en skal være forsiktig med å stemple noe som en suksess etter kort tid, er det i hvert fall ingen tvil om at det har skjedd en endring i Larvik sentrum etter at skøytebanen ble åpnet på Larvik torg 15. desember.

Siden de første ukene sammenfalt med julehandel, og dermed mer aktivitet enn vanlig i sentrumsgatene, så er det litt vrient å sammenligne, men at det har vært et trøkk og en stemning i byens midte som vi ikke har opplevd tidligere, er mer enn en følelse.

Selv om vi også har sett godt voksne folk som har funnet fram sine gamle skøyter, eller lånt et par inne på Narvesen, er tilbudet først og fremst rettet mot barn og ungdom. Og de har strømmet til. Med seg har de voksne, mamma, pappa eller besteforeldre, som både har lommebok og kjøpevilje. Det meldes da også at butikkene merker dette i form av mer besøk, blidere folk – og økt handel.

Noen ganger er det lurt å tenke seg lenge og vel om før man handler. Andre ganger, slett ikke så sjelden, er det viktig og riktig å ta raske grep og bygge videre på en god idé.

Ingen kan være uenig i at Larvik generelt sett og sentrum spesielt trenger økt aktivitet – folk som kommer sammen og bruker det offentlige rom på en positiv måte. 

Derfor hadde det vært spennende å bygge videre på grunnideen fra både byggingen av klatretreet og skøytebanen. Etablere Larvik som barnas by – den lekne byen, eller noe i den retningen? Få samlet gode krefter; næringsliv og handelsfolk, politikere, administrasjon og andre entusiaster som brenner for byen, brette opp ermene, reagere litt kjapt og etablere enda flere aktiviteter. Som kan prege byen også når isen smelter, de kulørte lysene slås av og torget tømmes for skøyteløpere.

Vi har ikke svaret på hva og hvordan ting kan og bør gjøres, men tror sterkt at økt aktivitet med basis i tilbud til barn og ungdom er en spennende vei å gå. Og det hadde vært utrolig moro om Larvik-samfunnet kunne la seg inspirere og utvikle noe som mange vil ha glede av.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.