Gå til sidens hovedinnhold

Når det inviteres

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er vel få i lokalsamfunnet som ikke heier på Larvik Håndballklubb. Når det blir mestermøte mot Györ søndag i Champions League, og gjensyn med tidligere LHK-idol Nora Mørk, er det selvfølgelig også å håpe at svært mange tar turen til Boligmappa Arena. Der vil det som alltid være folk med betalte billetter, i tillegg til spesielt inviterte, sponsorer og andre som er arrangørklubbens gjester.

Som nevnt, dette er noe som har skjedd i mange år, og aldri vært gjenstand for offentlig kritikk. Inntil nå. For da Erik A. Sørensen, som kommunestyrerepresentant i Lardal, ble invitert på foredrag med landslagstrener Thorir Hergeirsson, mineralvann og spekemat, i tillegg til å overvære selve kampen, trakk han fram det røde kortet. Han er klokkeklar på at dette ikke passer seg og er utidig «smøring» av kommunestyrerepresentanter som nylig har bevilget en betydelig pengesum til klubben, og som i framtida kan komme opp i lignende situasjoner.

Det er prisverdig at Sørensen og andre politikere har en offensiv holdning til hva som passer seg for folkevalgte å si ja til. Det er ingen tvil om at de har roller som ikke er forenlig med alt av invitasjoner, særlig der hvor det kan være en form for økonomisk gevinst, eller at det ligger en type «smøring» til grunn. Derfor er det bra med søkelyset på dette.

Les også: Erik A. Sørensen ville ikke gå på gratis LHK-kamp - da dro ordføreren fram sin private lommebok

Like fullt synes det som en overreaksjon i dette tilfellet. Det skal i hvert fall bli vanskelig å følge linjen han legger opp til fullt ut. Skal man f. eks. si nei til invitasjoner til lokalrevyer, konserter og lokale oppsettinger, og mange andre idrettsarrangementer? Uten selv å betale inngangsbillettene. For når det gjelder de fleste lokale arrangører, lag og foreninger, så vil de nok i en eller annen forbindelse bli gjenstand for en politisk behandling.

Det er klokt å vurdere alle invitasjoner når de kommer, også de fra LHK. Og selv om det kanskje hadde vært mest musikalsk å si ja takk til invitasjonen og betalt for selve billetten, tatt i betraktning den pressede økonomiske situasjonen klubben befinner seg i, så mener vi det er flott hvis våre kommunestyrerepresentanter møter opp til søndagens kamp. Og på andre arrangementer. Det er faktisk ekstra stas for mange at offentlige personer kommer på besøk. Og viktig for disse å få med seg hva som skjer hos små og store aktører. Dessuten er det et poeng at de går på steder de normalt ikke besøker av egen og personlig interesse. Det gir bedre innsikt i hva som rører seg i lokalmiljøet.

Og det gjør ingen ting om de ikke er nøytrale når det blåses i fløyta til 2 x 30 minutter med spennende og flott håndball. Det er bare å klappe, rope og skrike på LHK av full hals!

Les også: Cathrine Svendsen innstilt som ny styreleder i LHK

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.