Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen til Larvik!

Artikkelen er over 3 år gammel

For all del, det er mange hyggelige spisesteder i Larvik, men at byen bærer preg av spennende prosjekter på den kulinariske fronten, er vel å ta hardt i. Ja, mange vil nok hevde at vi sterkt savner slike plasser.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Derfor burde det være en definitivt gla’sak når ekteparet Bodil Haugene og Lars Jørgen Mørland vil åpne en helt spesiell og litt eksklusiv restaurant i sitt eget hjem i Jegersborggate. Paret har hatt suksess med å drive noe lignende i Italia, der de var bosatt i flere år.

De har allerede fått serveringsbevilling, har bygd om bolighuset så alt skal være innenfor lover og regler, og regnet vel med at det var en formalitet å få tommel opp for skjenkesøknaden.

Men så lett var det ikke. Da saken var oppe i kontrollutvalget for alkoholomsetning, valgte flertallet på fire, fordelt på partiene Ap, KrF, Sp og V, å si nei til servering av alkohol. Og dermed også muligheten til å drive et slikt sted på en vettug måte.

Det er viktig at alle aktører som skal skjenke alkohol forholder seg til lover og regler, og det er bra at hvordan man skjøtter sin jobb kontrolleres godt. Det er også bra at politikerne i utvalget gjør grundige vurderinger før tillatelser gis.

Men dette vedtaket får svært mange til å riste på hodet. Og vi rister med. For er det ikke nettopp slike spennende spisesteder vi ønsker? Der god mat og drikke er essensen. Tilbud som øker attraktiviteten i byens uteliv.

Et slikt sted er neppe en plass hvor det er halloi, støy og dans ut i de små timer. For konsept «Villa Karen» i Jegersborggata 20, der det legges opp til sju retters mat- og vinopplevelser i en intim og dempet atmosfære, framstår som noe helt annet, og kan neppe være en stor belastning på nabolaget.

Alle som ønsker å etablere seriøse aktiviteter i Larvik, bør ønskes hjertelig velkommen. Ikke få en kald skulder som flertallet i utvalget her har gitt. Derfor håper og tror vi, når ekteparet Haugene/Mørland gir fra seg ytterligere informasjon om driftskonseptet, at det ordner seg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.