Og Fram-treneren har helt rett når han sier til ØP: «Idrettslaget må bestemme seg for om det ønsker å bli en bedre fotballklubb, eller om vi skal redusere budsjettene enda mer og bli en breddeklubb som Halsen og Larvik Turn. Budsjettene har blitt redusert hvert år mens jeg har vært her, og nå har vi vel det laveste budsjettet i hele avdelingen. Skulle det bli redusert ytterligere, er det ikke mulig å holde i gang et 2. divisjonslag.»

Les intervjuet med Belsvik her: Belsvik ber klubben bestemme seg. – Skal Fram være en elite- eller en breddeklubb?

Vi kunne ikke være mer enig. Fram, og da først og fremst hovedstyret med formann Steinar Nyland i spissen, må ta en snarlig avgjørelse hva man vil. For når den tidligere Ap-toppen og Framgutten fra barnsbein av i et intervju med ØP for noen uker tilbake er vag i forhold til hvor offensive de vil være i forhold til anlegg og nytt tribunebygg, så er det uheldig.

Klubbens ekstraordinære årsmøte ga hovedstyret fullmakt til å selge tomta der skøytebanen en gang lå. For å finansiere et nytt tribuneanlegg. Nyland uttaler at han ikke har lyst til å gjøre det, og søker andre finansielle løsninger.

Problemer er at Fram ikke har god tid, og at andre samarbeidspartnere ikke står i kø for å bli med. Tvert imot. Den virkelige avgjørelsen Nyland og klubben må ta er akkurat utfordringen Belsvik drar opp: Hva vil egentlig Fram være? En klubb som vil satse på å utvikle seniorfotballen, eller en rein breddeklubb. Som alle andre i Larvik.

Det er helt legitimt og realt å velge det siste. Men også da bør man ha en plan for både klubb og anlegg ut over at den gamle skøytebanen er et verdifullt område for klubben. Ikke minst er Frams dilemma i så måte at de i motsetning til Halsen, Nanset, Stag og mange andre klubber har en svært beskjeden rekruttering.

For byen er det udiskutabelt verdifullt å ha en fotballsatsing på seniornivå. Hvis Fram nå ikke går for en snarlig utbygging av anlegget som det er skissert, så vinker de etter vår mening farvel til en slik satsing. Rammene rundt årets kamper er bare trist. En provisorisk løsning som Nyland nevner som en mulighet, tror vi lite på.

Nei, da er det bedre å kaste inn korta. Si, dette klarer vi ikke, trekke laget fra neste års 2. divisjon, vinke farvel til Belsvik og trolig de fleste spillerne, gi opp utbyggingsplaner og finne fram til en framtidig drift på et helt annet nivå.

Så får heller den tomme plassen etter den gamle hovedtribunen være der som et minne på den gang seniorfotballen på dette nivået forsvant fra Fram. Og Larvik.

LES MER. «Svennis» på tribunen da Fram slo Hønefoss