Mindre støy neppe nok for fortsatt drift på Losen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Nattklubbdriften på Losen i Stavern har vært en gjenganger i lokalsamfunnet. Mens sommerglade ungdommer har applaudert tiltaket og strømmet til plassen midt i Stavern havn, har det vært nok av utfordringer og innsigelser fra andre. Det førte da også til at de tidligere driverne, Innovasjon Stavern AS, fikk inndratt skjenkebevilling tidligere i år.

Nå vil en ny eiergruppering, Stafernigruppen AS, starte opp igjen. Men når Kontrollutvalget for alkoholomsetning skal behandle søknaden i morgen, er innstillingen fra rådmannen negativ til drift ut over kl. 23.00.

Vi har i utgangspunktet stor sans for at folk skal gis en sjanse. Vi er også av den oppfatning at et seriøst nattklubbtilbud i Stavern eller Larvik er med på å skape ønsket liv i sommerbyene. Derfor ville det vært fint om det kunne bli gitt klarsignal til fortsatt drift.

Det er imidlertid for mange ting som taler imot at så gis. Rådmannen har i sin innstilling gjort en grundig jobb. Og det er langt flere argumenter enn de støyplagene noen naboer opplever som ligger til grunn for det anbefalte avslaget.

For når både politiet, helsemyndigheter og brannvernmyndighet vender tommelen ned, så skal det mye til å neglisjere det.

Vi tenker i særdeleshet på den innsigelsen som kommer fra brannvernmyndighetene. For i likhet med helsemyndighetene så pekes det på at bygget er uegnet til nattklubbdrift. Og det veier særdeles tungt når det fra brannvesenet rapporteres om flere åpne avvik som husets eier ikke har gjort noe med, og at noen av disse er av direkte betydning for ivaretakelsen av personsikkerheten. Det pekes på at hele bygningen viser tegn til forfall og stor slitasje, og at det er behov for opprustning ved fortsatt drift.

Nå er vi ikke i tvil om at de nye driverne, der det også er med folk fra det gamle miljøet, mener alvor når de skriver at de vil gjøre støydempende tiltak. I dette tilfellet holder neppe det. For lydisolerende innredninger og lavere støy bedrer ikke på de alvorlige bygningsmessige manglene. Før noe skjer med selve bygget, synes det uegnet for nattklubbdrift.

Terje Svendsen

Ansvarlig redaktør

Artikkeltags