ØP mener: Omkamper i valgkampen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ingenting er som lokalpolitikk. Og særlig ikke i månedene før det bys opp til kommunevalg. Nettopp det faktum at Høyre nå ønsker å slå politisk mynt på en resirkulert skolestrukturdebatt, viser at de borgerlige nå har startet kampen for å skifte ut Rune Høiseth (Ap) som Larviks ordfører.

Les også: Har ikke gitt opp Frostvedt

Trolig vil det glede mange av dem som for både ett og to år siden engasjerte seg i kampen for å bevare Frostvedt skole. At det kan være veldig gjennomtenkt, er det imidlertid lite som tyder på.

Arbeidene med den nye Torstvedt skole er allerede godt i gang. Og etter kommunestyrevedtaket på denne tida i fjor, ble det vedtatt at skolen skulle bygges for fire paralleller. Det betyr at den gir plass til alle elevene fra Nanset og Frostvedt, og sågar til elevene fra en Hedrum barneskole som nå ligger inneklemt i et industriområde rett ved E18.

Larvik har med rette blitt omtalt som «omkampenes kommune». Det de borgerlige partiene Høyre, Frp og KrF nå har flagget, vil gjøre denne betegnelsen enda tydeligere. Frostvedt skole ble vedtatt nedlagt i juni 2013. Og i juni 2014 bestemte våre politikere å bygge nyskolen med fire klasser på hvert trinn. I Oppvekstkomiteens møte forrige onsdag fikk Ap, Venstre og SV sågar flertall for at deler av Frostvedt skole skal rives etter at Torstvedt skole er i gang. Onsdagens kommunestyremøte vil gi oss en klar pekepinn på hva politikerne nå tenker om Larvik-skolenes framtid. Hittil er det heller ikke kommet noe fram om hva et slik endringsforsalg vil bety, verken for fremtidig skolestruktur eller kommuneøkonomi.

Høyre er arkitekten bak den nylanserte snuoperasjonen for å redde Frostvedt skole. Og et av argumentene er nå at man bør vente på en kommuneplan som inkluderer mulig boligbygging på Hovland. Å skulle avvente dette vil ta lang tid, og er neppe optimalt når man allerede har kommet så langt i byggeprosessen på Torstvedt. Høyre sier at dette ikke blir deres hovedvalgkampsak. Men det poengterer Frp at det blir, ikke minst for å beholde nærheten mellom Frostvedt og Frøy skoler. Også KrFs Laila Eliassen er klar på at de vil fortsette å kjempe Frostvedts kamp, to år etter at skolen ble vedtatt nedlagt.

Frostvedt skoles beliggenhet og nærhet til boområder har hele tiden vært viktige argumenter mot en nedleggelse. Det har også avstanden til den nye skolen vært. På den andre siden er et nytt og flott skoleanlegg allerede under bygging på Torstvedt, satt i gang etter at flertallet av Larvik-politikerne har bestemt at så skal skje. Og det er det viktigste argumentet for at man bør fortsette slik de politiske vedtakene fra 2013 og 2014 legger til grunn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken