Gå til sidens hovedinnhold

Som United og Chelsea

Artikkelen er over 6 år gammel

Det har vært skrevet og sagt mye om Abax de siste årene. Bedriften, som i disse dager flytter fra Aalto-vasen på Sanden til den ombygde Mølla et par hundre meter oppe i Hammerdalen, har vokst på en måte som nesten ikke er til å tro.

Som skrevet om i dagens oppslag i ØP, viser tallene for 2014 at de store satsingene ikke bare skaper mange nye arbeidsplasser i Larvik og andre steder der bedriften ekspanderer, men også gir resultater de fleste kan misunne dem.

For tallenes tale er klar. Omsetningen på 239,8 millioner kroner er en vekst på 32 prosent i forhold til året før. Enda mer imponerende er det at konsernresultatet ble doblet til 41,2 millioner kroner.

Mange har undret seg over hvordan en slik vekst er forsvarlig og mulig, og tenkt at satsingen, som vel savner sidetykke i Larvik, må gå galt en eller annen gang. Resultatene som ble offentlige denne uken, forteller en helt annen historie. Nemlig at djerv satsing innenfor et område der det nettopp er viktig å sikre seg gode posisjoner, så langt har vært helt riktige.

Det er all grunn til å gratulere alle ansatte i Abax, for resultatene kommer åpenbart ikke bare som et resultat av ledelsens disposisjoner, men av mange medarbeideres store innsats mot et felles mål.

Det er fortalt mange gla'historier fra Abax-miljøet om spesielle arbeidsmetoder med mye lek og moro. Men også om knallharde krav som settes til de ansatte, der man enten er med for fullt og spiller etter de reglene som er definert, eller må finne seg noe annet å gjøre.

Det er sikkert mange viktige faktorer som har skapt Abax-suksessen. Vi tror en av de viktigste er nettopp at harde krav settes, samtidig som at de som oppfyller disse blir satset på og premiert. Sånn sett virker det som om mye er hentet fra suksesshistorier i fotballen, som bedriften sponser sterkt.

For det virker som om det er mye Ferguson og Mourinho over Abax-ledelsen. Lojalitet mot et system og en ledelse har som kjent gitt resultater i både Manchester United og Chelsea.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.