Gå til sidens hovedinnhold

Tragedien i Paris

Artikkelen er over 6 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Lørdag kveld var en stor gruppe muslimer samlet på Brunstad Conference Center i Stokke, der de nå har fått opphold etter å ha kommet til Norge flyktninger. På Brunstad ønsket de å markere avsky for den brutale terroren i Paris fredag kveld. På samme måte som en hel verden, ønsket de å gi sin støtte til det franske folk.

For muslimene er det nemlig også en frykt for at de alle skal bli sett som en del av IS-terroristene som rammet og drepte minst 129 personer og sørget for at 350 er såret. Faktum er at også muslimer på flukt har vært rammet av en liten, men drepende gruppe ekstremister.

Ole Christian Røed (27) fra Larvik oppevde tragedien på nært hold

Også Islamsk Råd Norge, den landsdekkende paraplyorganisasjonen for muslimske trossamfunn, gikk i helgen ut og fordømte terroristene i Frankrike.

IS har rekruttert, og vil trolig fortsette å rekruttere, muslimsk ungdom i Norge og andre vestlige land. Også i vårt lille Larvik har vi dessverre opplevd dette på nært hold.

Etter terroranslaget mot Paris sent fredag kveld, har en hel verden reagert med sorg og forferdelse på de dødelige angrepene på helt uskyldige mennesker. Alle store byer har blitt lyssatt i trikolorens farger, og det er på sentrale steder tent lys og lagt ned blomster for å uttrykke medfølelse med dem som er blitt rammet.

Terrorangrepet i Paris var ikke bare et angrep på vanlige mennesker ute på fredagsfeiring. Det var et angrep på hele vårt vestlige demokrati.

Nære hendelsene

Etter den blodige Paris-kvelden er det lett å bringe tankene tilbake til 22. juli 2011, og minne hverandre om at det ikke kun er muslimer som er terrorister. Det verste terroranslaget i det sivile Norge kom da fra en helt på den andre siden. Og sammen skal vi være opptatt av å kjempe mot de onde, som velger å drepe på grunn av sine syke holdninger.

Det er kampen for frihet og demokrati som skal seire. Og som NATO-sjef Jens Stoltenberg uttrykte det lørdag: Svaret på det er ikke å gi opp kampen. Svaret må være å forsterke innsatsen for åpne, frie samfunn, både gjennom militære midler, politiske midler og gjennom verdikamp. Vi kommer ikke til å gi etter, vi skal trappe opp kampen mot terror. Dette er ikke kamp mellom den muslimske verden og Vesten, men en kamp mot barbari, kriminalitet og ekstremisme.

Og som EU – kommisjonens president Jean–Claude Juncker påpekte i går: Ikke bland asylsøkere med terrorister.

Leser man nøye på de sosiale medier, forstår man at også dette er en nødvendig oppfordring.

Kommentarer til denne saken