Lørdag ettermiddag syklet Lenes sønn og en kamerat forbi Meny Blinken på Østre Halsen, da de fikk øye på en hund som sto fastbundet utenfor hovedinngangen. Førstnevnte er veldig glad i hunder, og gikk forsiktig bort for å hilse på den.

Det gikk ikke som gutten hadde forventet. Hundens reaksjon var å bite, hardt nok til å lage et tre centimeter bredt sår i 10-åringens hånd. Da bar det rett på legevakta for mor og sønn, hvor det ble et mange timer langt opphold.

– Det var mye blod og veldig dypt, og det måtte sys fem-seks sting. I tillegg må sønnen min begynne på antibiotika, for det var ikke akkurat reint, forteller Lene.

Ingen napp på Facebook

Hun har lagt ut et innlegg i Facebook-gruppa «Det skjer på Østre Halsen», hvor hun etterlyser eieren av hunden. Men foreløpig har ingen meldt seg.

– Folk virker mer opptatt av hvorfor guttungen har gått bort til en ukjent hund, sukker Lene oppgitt.

Sønnen har fortalt henne at hunden var hvit, korthåret og mellomstor, med krøllete pels. Nå håper Lene å få gjort hundeeieren oppmerksom på hva som har skjedd.

– Jeg regner med at vedkommende ikke er spesielt interessert i å stå fram, for man blir jo redd for hva som vil skje med hunden. Men hvis det ikke gjøres noe, er jeg redd dette fort kan skje igjen med andre barn, sier Lene.

Ulovlig

Hun er innforstått med at sønnen ikke burde ha gjort det han gjorde, men understreker at det er snakk om et barn. Hun mener også at hunden aldri skulle vært bundet fast alene i utgangspunktet.

Og det har Lene rett i. Hundelovens paragraf 5 understreker tydelig at hundeeieren har brutt loven:

«Hundeholderen skal ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser» heter det.

Derfor har Lene tatt kontakt med politiet, og skal levere inn en anmeldelse på mandag. Hun forteller at hun også har snakket med de butikkansatte, for å få hentet ut video fra overvåkingskameraet på utsiden.

– Jeg er ikke ute etter å «ta» hundeeieren, men jeg har veldig vondt av sønnen min nå, for dette var ikke noe koselig. Man kan diskutere hvor lurt det er å gå bort til fremmede hunder, men eieren var jo ikke engang til stede.