«Etter en litt for hard og optimistisk åpning ble ca. halvparten hentet av taxi etter halvgått distanse og kjørt til målet»

JUBILEUMSTUR: Larvik diabetesforening fikk med seg 57 medlemmer på jubileumstur til Gdansk. Og reisebrevet fra turen forteller om action fra ende til annen.

JUBILEUMSTUR: Larvik diabetesforening fikk med seg 57 medlemmer på jubileumstur til Gdansk. Og reisebrevet fra turen forteller om action fra ende til annen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Østlands-Posten har fått reisebrev med skikkelig glimt i øyet fra Larvik Diabetesforenings jubileumstur til Gdansk.

DEL

FRA LESERNEI anledning Larvik Diabetesforenings 70 års jubileum ble det arrangert en tre dagers tur til Gdansk.

Hele 57 personer møtte opp på Torp om morgenen den 23. august og satte nesen mot Polen. Reisen hadde vært planlagt en stund, så forventningene var store. Turvalget hadde vært mellom en ettermiddagstur til badeland i Langesund eller en tre dagers til Polen, valget falt da på Polen. Fulle av luft og forventninger entret diabetikerne og deres medsammensvorne den ventende bussen på flyplassen i Gdansk, etter en kort flytur fra Sandefjord.

Optimistisk tempo

Etter innsjekking på Gryf Hotell i sentrum satte de fleste kursen mot det gamle fiskemarkedet i Gdansk, en 500 meters gåtur. Etter en litt for hard og optimistisk åpning ble ca. halvparten hentet av taxi etter halvgått distanse og kjørt til målet. 

På en restaurant ved kanalen samlet vi oss og mat og hikke, mener drikke, gikk ned på høykant. Resten av dag 1, ble det utforskning av diverse kulturtilbud og restaurantbesøk etter fritt ønske.

Oppløftende start på dagen

På dag 2 var det oppstilling kl. 10 og ferden gikk ut av byen og i retning Kaszube og byen Chmielno. Første besøk var i kisteklosteret i byen. Vi fikk en interessant omvisning i klosterkirken og fikk der vite at praksisen blant munkene i gamle tider var at de ikke snakket med hverandre. Det eneste de kunne si når de møttes var: tenk på døden. Etter denne optimistiske og inspirerende start på dagen gikk turen videre til Szymbark. Her ble vi møtt av den fantastiske Andrzej som arrangerte dagen for oss. Etter kjøring med hest og kjerre, bryggeribesøk, veldig interessante museumsbesøk og ett topp program ellers var det festmiddag med orkester og dans. Maten hadde lokal tilsnitt, and og svinefilet, det var utrolig godt. Da kvelden led på og stemningen var farlig høy og blodsukkerverdiene begynte å slå ut på Richters skala takket vi for oss og busset hjem til hotellet i Gdansk.

Glemte maten!

På dag 3 var det også oppstilling kl. 10. Bussturen gikk nå til Sopot og byvandring der. Etter shopping og kaffe på Grand Hotel gikk turen nå til orgelkonsert i Oliwa. Ved ankomst til katedralen i Oliwa kunne en konstatere at fire glade shoppingdamer var forsvunnet. De kom etter i Taxi etter å ha blitt funnet ved ravsmykkeutsalget i Sopot av undertegnede. Et lite sprekk i programmet var at arrangementskomiteen ikke hadde tenkt på at deltakerne trengte en spisepause. Guiden Eliza, ordnet dette med en rask telefon, og 50 middager ventet da på oss i restaurant Tawerna i sentrum, når vi kom tilbake til Gdansk. På kvelden var det kveldsmat kl. 17 på hotell Gryf. Der ble det debrifing og samtaleterapi før vi gikk til køys.

Alle kom seg hjem

Kl 02 neste morgen sto bussen klar og kjørte oss deretter til flyplassen. Halvveis til flyplassen hadde bussen riktignok et stopp og endevending av all bagasje da en av passasjerene mente at hun hadde glemt passet på hotellrommet. Vi prøvde å finne ut når neste fly gikk, men takket være en forutseende tidsplan rakk vi flyet når passet omsider kom til syne dypt nede i en koffert og krisen ble avblåst.

Tilbake på Torp, ankom vi fortumlet og søvnige kl. 0730. Opptellingen viste at ingen ble igjen i Polen selv om det hadde vært hyggelig å være en dag til. En tre dagers til Gdansk kan altså med dette anbefales på det sterkeste. Alle var enige om at dette hadde vært en fin tur.

Artikkeltags