280 konfirmanter på Pysj-cup

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Pysj-cup er en tradisjon som både kirkeansatte, frivillige og konfirmanter setter stor pris på.

DEL

280 konfirmanter fra 12 sokn i Larvik deltok på den tradisjonsrike Pysj-cupen i Stavernshallen i år. 28 lag med kreative navn som bl.a. Lunken laks, Larsen-banden, Helt på jordet og Best på benken konkurrerte i volleyball, beste kostyme og beste heiagjeng.

- Dette er en måte å få samlet alle konfirmantene i byen til en felles fest, sier primus motor Britt-Mari Omsland Zakariassen, kateket i Larvik kirke.

Et stort apparat har vært i sving for å holde en god stemning på en lang fredagskveld i Stavernshallen.

- Sammen er vi store, sier Britt-Mari. Hun har sammen med de andre prestene og trosopplærere i Larvik fått med seg tidligere konfirmanter som ungdomsledere samt en god del foreldre til å være vakter.

Zakariassen er takknemlig til tidligere sokneprest i Nanset kirke, Freddy Berg, som skal ha æren for at dette arrangementet så dagens lys i 2001.

- Volleyball er lett for alle å delta i og turneringen er svært uhøytidelig. Dette gir fellesskap og glede. Gud ser oss som hele mennesker og liker at vi ikke bare er opptatt av pensumet i konfirmasjonstiden.

Passet på at ingen falt utenfor

Det ble riktignok tid til en andakt midt i mellom volleyball kampene og det var historien om Den barmhjertige samaritan som sto på dagsorden, ved hjelp av en film laget av et tidligere konfirmantkull i Berg tok sokneprest Kristin S. Haugen temaet inn i andakten sin. Mellom kampene kunne konfirmantene mingle med hverandre, spille spill eller teste seg som japanske sumo brytere. Vaktene hadde fått god drilling på forhånd til å se den eller de som eventuelt falt utenfor miljøet.

Det var ikke lov til å bevege seg langt vekk fra Stavernshallen denne kvelden, men det høstvåte været gav vaktene på utsiden av bygningen en enkel jobb med å holde ungdommene inne.


Dramatisk finale

Det ble en dramatisk finale mellom et lag fra Hvarnes og et lag fra Stavern. I siste sekund tok Stavern det siste poenget og ble vinner av årets Pysj-cup med sifrene 20-19. Det ble også premier på lagene med beste heiagjeng og beste kostyme. - Ikke alle kommer i pysj lenger og Pysj-cup kan fort få et annet navn neste år, avslutter Britt-Mari Omsland Zakariassen.

Artikkeltags