Norges største vennegjeng

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Helgen 7–9 september ble det arrangert høstkurs for de tillitsvalgte i Vestfold og Telemark bygdeungdomslag. Norges Bygdeungdomslag er en landsdekkende organisasjon av og for ungdom, som jobber for levende bygder og for å tilby sine medlemmer alle muligheter!

DEL

Nylig var lokallag fra Vestfold og Telemark samlet på Quality Straand hotell i Vrådal for organisasjonsopplæring, kortkurs og ikke minst være en del av et sosialt fellesskap. For det er ikke uten grunn at vi kaller organisasjonen for «Norges største vennegjeng». Med bli-kjent leker, bankett, fest og sosiale aktiviteter blir bygdeungdommen bedre kjent med hverandre både innad i lokallaget, men også på tvers av lokallag.

Leder i Telemark bygdeungdomslag og kursholder, Anne Snarteland omtaler det hele som en meningsfull hobby der du er en del av et fellesskap som kan utrette, bygge og gjøre noe artig sammen. «Det er en fantastisk glede å se at noen koser seg med noe du har vært med på å skape. Man får jobbe tett sammen med andre og planlegge, gjennomføre og skape små og store arrangement som har betydning for andre, og det er givende!».

Høstkurs foregår en gang i året der alle tillitsvalgte fra lokallagene i Vestfold og Telemark blir delt inn i grupper og kurset i sine verv. Kursene som blir holdt er leder, kultur, tevling, økonomi og informasjon. Fylkeslederne Jon Olav Svartdal (Vestfold) og Anne Snarteland (Telemark) forteller at dette er viktige motivasjonsfaktorer for lokallagsstyrene.

«Det bidrar blant annet til økt kunnskap, samarbeid og at styret i sin helhet fungerer sammen. Organisasjonen er særlig viktig for bygdekulturen og det å komme sammen med en gjeng med ungdommer som har like og ulike forutsetninger for hvordan en organisasjon skal drives. Det er lærerikt og noe vi håper de tar med seg videre» sier Svartdal.

Swingende bra helg!

Gjennom helgen blir det også holdt kortkurs relatert til det organisasjonen driver med. Deriblant arrangementsteknikk som er særlig relevant for hvordan lokallagene kan skape gode og trygge arrangementer for sine medlemmer. I tillegg var det kortkurs i swing som er en svært populær tevling i NBU.

Swingferdighetene kom blant annet godt til nytte under lørdagens bankett og fest. For er det noe bygdeungdommen er gode på så er det bankett. Her kler stilfulle ungdommer seg opp til fest med taler, sang og en treretters middag etterfulgt av en lang polonese i hotellets korridorer.

En flott avslutning på en helg fylt med masse ny kunnskap og mange nye venner!

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken