Gå til sidens hovedinnhold

Forvaltningen av Lågen!

Artikkelen er over 12 år gammel

Hele reguleringen av Lågen er en vits!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I juli 2009 ble det avholdt et møte med Numedalslågen forvaltningslag og Fylkesmannen, angående behovet for å innskrenke fiske denne sesongen.

Her ble det sagt at det var gjort beregninger rundt gytebestandsmål, og at det så ut som det ble bra nok med gytefisk for å opprettholde full produksjon av lakseyngel.

Hvilke beregninger ble her gjort, og av hvem?

Det ble også sagt at utviklingen utover i sesongen skulle holdes under oppsikt.

Hva skjedde?

INGENTING skjedde, enda innsiget av laks var langt under normalen.

Det blir skyldt på lite og varmt vann som en årsak til lite fisk. Det var ei uke gjennom hele sesongen det var lite og varmt vann, men det er det jo som regel hver sesong! Dette er unnskyldninger som det ikke er hold i.

Det ble også gjennom telefonsamtale med et styremedlem i forvaltningslaget og undertegnede sagt klart ifra fra min side at innskrenkninger måtte komme fort denne sesongen, siden det ikke gikk noe særlig med laks på elva, enda det var perfekte vannforhold. Svaret var at det var mye laks i Holmsfossområdet, så det kunne ikke gå lite laks. Men vi ser jo det i dag at bekymringene til fiskerne i nedre del, (Bommestad, Åbyfoss, Stubberød og Nordby/Gjeldstad) stemte.

Kanskje andre enn folk som har pengeinteresser i elva også kunne fått vært med å bestemme hva som skal skje med forvaltningen av Lågen?