Kultur kontra natur

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

ØP har hatt stor mediedekning på kattene til Melberg. Er dette tilfeldig, eller hva ønsker ØP å fokusere på? Rettere sagt Kvamme.

DEL

Er det den lille manns kamp mot øvrigheta? De underliggende signaler vi alle er bevisst eller latent ubevisst på.

Du skal ikke finne på noen sprell. Vi kommer og tar deg.

Kultur kontra natur er kruttsterke saker. Det så vi kulturnatta. ØP hadde også den dagen kattene og Melberg som førsteside oppslag.

Hva slags kultur er dette egentlig?

Kattenes frie liv er symbolet på svært mange menneskers drømmer. Alt kommer til meg uten at jeg må streve så fælt. Og er det noe vår nasjons historie er full av er det kampen for å overleve. Kaldt, karrig, underlegen slik er vår historie. Men så kom oljen. Det skulle lette litt.

Skal mennesker som frivillig melder seg ut av samfunnets pliktknyttende krav ha muligheter? Har de adresseløse, husløse, arbeidsløse noen rettigheter. Skal de egentlig plasseres på institusjon, fanges, tvangsinnlegges som kattene til Melberg?

Har vi egentlig grunn til å være redde alle sammen for denne kulturen? Blir vi ledet til å tenke: byråkratiet overtar, der er det ingen nåde. Har du ikke formalitetene i orden er det ute med dine gjøremål.

ØP ved Kvamme minner oss på det. Dagen før kulturnatta og 1. uka i 2008.

Vi diskuterer det sikkert 50 prosent av oss. Det som står i ØP. Også søndag 6. januar etter førstesideoppslag og tre sider i ØP lørdag. Melberg og kattene. På hellige tre kongers dag. Den farligste dagen i året. Dagen da trollkjerringer og spøkelser er ute etter gammel norsk folketro.

Har vi hørt det før?

Vi kommer og tar deg. Vær ikke trygg.

Artikkeltags