Gå til sidens hovedinnhold

Leste 9.000 sider i snitt på tre måneder, det ga førsteplass

I september meldte kontaktlærer Tone Evant Johnsen klassen på Norli-konkurransen «Norli junior». Fra 14. september til 11. desember har 16 elever i 5A ved Kvelde skole lest 150.000 sider, noe som utgjør ca. 9.000 sider pr. elev.

Den fantastiske leseinnsatsen resulterte i at de onsdag gikk av med seieren i konkurranse med nesten 500 femteklasser i hele landet. Førstepremien er på 4.000 kroner, samt en flott pokal.

Lærer Tone Evant Johnsen er imponert over elevenes innsats, og overbevist om at mengdetreningen og engasjementet gjør elevene til bedre lesere.

– Jeg har også tidligere hatt klasser som har vært med i lesekonkurranser, og vist stort engasjement. En av klassene økte poenggjennomsnittet i nasjonale leseprøver fra 49,21 til 51,68, noe som er en betydelig økning, sier Evant Johnsen på Larvik kommunes nettsider.

– Av alle basisferdighetene er leseferdigheten den aller viktigste. Gode leseferdigheter er viktig i alle fag og også i mange andre sammenhenger i livet. I vår tidsalder har lesing og studier tatt over for mesterlære, så det er en av de viktigste ferdighetene vi kan gi våre barn på vei ut i livet. Lesegleden i denne klassen motiverer meg som lærer til å fortsette litteraturformidlingen og -tilretteleggingen, avslutter Tone Evant Johnsen.

Les også

Elevene var egentlig ikke så gira, men Tone fikk dem til å gå «all in»: – Etter 14 år som lærer har jeg sjelden sett maken

Les også

Lesehester fikk pokal av Jørn Lier Horst: – Skikkelig stas

Kommentarer til denne saken