Gå til sidens hovedinnhold

Søk uten resultat etter savnet mann – båten funnet halvt nedsunket

Artikkelen er over 5 år gammel

Søk i sjøen i Sandefjord pågikk til mørkets frambrudd, til tross for utfordrende værforhold. Helikopter og redningsskøyte måtte gi seg på grunn av været.

(Sandefjords Blad)

Det var mandag at 64 år gammel mann gikk ut i sin lille el-motordrevne katamaran i Mefjorden i Sandefjord. Siden har ingen sett ham.

Mannen ble meldt savnet først torsdag formiddag, og da aksjonerte Hovedredningssentralen, som sendte et helikopter til området. Mannskapet fant etter hvert en halvt nedsunket båt ved Lakseholmen, men ingen personer.

– I båten ble det funnet dykkerutstyr, opplyser redningsleder ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, Kjetil Hagen.

– Den siste kontakten vi har fra ham, er fra mandag. Bilen hans er funnet i Tallakshavn, og det er også registrert mobiltrafikk fra ham i det området senest mandag. I tillegg er det gjort en mulig observasjon av mannen tirsdag, opplyser Hagen.

Den savnede mannen fra Sandefjord, opplyser operasjonsleder i Politiet i Vestfold, Per Andreassen.

LES OGSÅ: Brettseiler funnet i god behold

Frykter det verste

– Vi frykter det verste, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Vestfold-politiet er involvert i letingen.

– På grunn av været er letingen foreløpig innstilt, og helikopteret har landet, opplyste politiet på ettermiddagen.

Det blåste 12–13 meter i sekundet langs kysten i søndre Vestfold denne ettermiddagen.

LES MER OM været som var meldt: Nytt OBS-varsel for Vestfold

Leter i vann, på land og fra lufta

Søket har pågått siden rundt klokken 13 torsdag. Politihelikopter, frivillige fra Røde Kors og redningsskøyta «Stormbull» har, ved siden av søkemannskaper fra politiet, alle vært involvert i søket.

– Bakkemannskaper fra Røde Kors gjør søk på holmene i området, etter at helikopter og redningsskøyte har søkt fra luft og på vann tidligere i dag, sier Hagen.

– Været gjør søket utfordrende. Det er høye bølger og kraftig vind, opplyser han.

 

Skipper på redningsskøyta «Stormbull», Torgeir Nilsen, forteller at redningsskøyta gjorde søk i rundt en time på ettermiddagen.

– Men værforholdene er vanskelige. Vi måtte avslutte søket, da vi ikke fikk gjort mye i dette været, sier han.

LES OGSÅ: Ferger innstilt fra Sandefjord, Larvik og Horten

Søk til mørket senket seg

Politiet i Vestfold fortsatte imidlertid søket så lenge det er dagslys.

– Vi begynte søket rundt kl. 13 i dag, og har gjort finsøk og overflatesøk på øyene. Vi har mindre båter, og Tallakshavn ligger mer i le, så det er mulig å søke også i dette været, forteller operasjonsleder Andreassen.

– Vi fortsetter søket så lenge det er dagslys. Når det blir mørkt, må vi konferere med Hovedredningssentralen og ta en vurdering, sier han.

Frivillige deltok i søket

Mens det opplyses fra politi og hovedredningssentral at Sandefjord Røde Kors er involvert i søkearbeidet, er også frivillige fra Tjøme og Hvasser Røde Kors med i arbeidet.

Ifølge vitner på stedet ble dykkere fra Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps plukket opp av Røde Kors-båten, som satte kurs ut mot øyene der det ble gjort søk, opplyser Eriksen.

Søket avsluttet for dagen

Søket er avsluttet i dag per 20:40, forteller operasjonsleder Andreassen.

– Nå ser vi an of vurderer de områdene vi har søkt i til nå. Så tar vi en ny runde med Hovedredningssentralen i morgen. Da må vi også se an været. Jeg så at vinden har ligget på 25 meter i sekunder på Stavernsodden fyr. Så det er utrivelige forhold å søke i, sier han.

Enda en savnetmelding

Samtidig som mannskapene i redningshelikopteret så etter den middelaldrende mannen på ettermiddagen, ble en annen mann i seilbåt meldt savnet av sin kone.

Seilbåten, som befant seg i samme område, ble senere funnet fortøyd og mannen ble funnet.