Gå til sidens hovedinnhold

LHK overrasket mange i turnering: – Det var veldig deilig med seier!

Ikke mange hadde levnet Larvik HK noen sjanser i Skjærgårdslekene etter at turneringsoppsettet ble endret som en følge av at svenske og danske lag ikke kunne komme til turneringen på grunn av koronarestriksjoner.

I stedet for København og Tertnes, kom Larvik dermed i pulje med Byåsen og Vipers, lag de mildt sagt har slitt med de siste årene.

I skjærgårdslekene onsdag kveld var det imidlertid LHK-jentene som var det førende laget i åpningskampen mot Byåsen og vant 26–21. Laget ledet gjennom hele kampen.

Larvik satte forsvaret fra start i Tønsberghallen og ledet gjennom hele kampen.

– Det var veldig deilig med seier! Vi har jobbet mye med forsvaret de siste ukene og jeg synes vi står opp bakerst. Vi jobber kollektivt og i mål får Alma Hasanić Grizović mange gode redninger. Vi får satt taklinger og vi får kontret en del, sier Tirill Mørch til klubbens hjemmeside.

Nettopp forsvaret har vært nøkkelen i treningen til Eirik Hugdal i oppkjøringen til den kommende sesongen, og i Skjærgårdslekene fikk tilskuere og motstandere kanskje en smakebit på hvordan det vil se ut når eliteserien kastes i gang igjen 1. september.

Larvik HK møter de siste års suverene mestere, og regjerende mestere i Champions League i Tønsberghallen 20.30 torsdag kveld. Vipers er naturlig nok storfavoritt også den kommende sesongen.

Dersom Vipers vinner sine to gruppekamper er Larvik sikret en plass i B-sluttspillet i Skjærgårdslekene, noe som betyr to nye kamper. Først semifinale der vinneren går til B-finale, mens taperen faktisk ender opp i A-sluttspillet – i en bronsefinale for å gi alle lag flere kamper.

Den første kampen med «alvor» for Larvik er cupkampen borte mot Runar onsdag 18. august.

Les også

Det er ikke akkurat noen badeferie når alvoret starter: – Fin anledning til å teste oss

Les også

Etter Vildes første håndballtrening, fortalte hun mammaen sin: – Dette vil jeg aldri igjen!

Les også

Vilde (26) rakk bare to uker i sommerparadiset: – Blir det mange kamper kan alt skje

Les også

To kjente Larvik-jenter for «Mesternes Mester»

Les også

Da lagvenninnene jublet for ny eliteserieplass, jublet Tonje for noe enda større

Les også

«Tidenes lengste» oppkjøring til neste kamp er over for LHK – slik blir resten av sesongen

Kommentarer til denne saken