All vindkraft – uten unntak, både til lands og til vanns – er miljøkriminalitet fra ende til annen.

Fra fødsel til død. Listen er for lang til å gjenta alt, men start med gruvemineringen for å skaffe de nødvendige råstoff som trengs og miljøkonsekvensene av det der det foregår.

Landskap og befolkning raseres.

Videre naturraseringen ved å lage bilveier i fjellet og de tonn med betong og armeringsjern som går med til reisingen av vindturbinene. Og oljesøl til lands og til vanns.

Så tonnevis med giftig Epoxy Bisfenol-A mikroplast som slynges ut fra vingene der fugl og fisk forveksler dette med mat og spiser, og vi får Bisfenolen i vårt matfat.

Og når vingene etter noen år er utslitt og må kastes så kan de ikke resirkuleres. De graves ned. Eller stables i lagre. Man vet i dag ikke hva man skal gjøre med dem.

Noen forsøker med å sprøyte nytt belegg på vingene slik at de kan brukes videre, men hvis man lykkes med det gjenstår jo fremdeles giftig mikroplast som slynges ut i på hav og land.

Dette er bare å skrape i overflaten. Listen er uendelig mye lengre. Jeg håper politikere spanderer noen timer på å sette seg litt inn i hva vindkraft egentlig er, men det spørs vel om de gidder.

De hører vel , -slik Fylkestinget gjorde, heller på vindkraftindustrien og deres løfter om gull, grønne skoger og å «redde kloden fra klimakatastrofe», (hvilket vindkraft heller har motsatt effekt).

Da er ikke engang nevnt de særdeles suspekte økonomiske transaksjonene som sikrer vindkraftindustrien de milliardsubsidiene politikerne har lagt på bordet som de viderefører til skatteparadis i Karibia.

Politikere, -bruk noen timer på å sette dere inn i hva vindkraft egentlig er, så får dere i hvert fall et lite innblikk. Min konklusjon er at all vindkraft burde vært forbudt.

Og vi trenger heller ikke mer kraft slik vi blir fortalt. Jeg utfordrer noen til å fortelle meg hva vi trenger mer kraft til.

I 2021 var vannkraftproduksjonen på 143,75 TWh og kraftforbruket var på 139,5 TWh alle kraftproduksjonsmetoder tatt i betraktning. . Et overskudd på 4,25 TWh bare på vannkraften.

Hva er det vi skal ha mer kraft til? Forsyne Europa?

Og vannkraftturbinene kan oppgraderes betraktelig. Mye mer kraft å hente fra eksisterende vannkraftverk.