Gå til sidens hovedinnhold

Lesetips fra bibliotket

Artikkelen er over 3 år gammel

Voksen: «Lewismannen» av Peter May

Fin sier opp jobben sin i politiet og reiser «hjem». Hjem er Isle of Lewis på Hebridene. Der har han en gammel, forfallen eiendom han kan restaurere og der bor gamlekjæresten Marsaili. Akkurat i det han ankommer øya har de funnet et lik i torvmyra. Først tenker de at det er hundrevis av år gammelt, men med en Elvis-tatovering godt bevart blir den teorien fort forkastet.

Ungdom: «The impossible knife of memory» av Laurie Halse Anderson

Hayley Rose synes ungdommene på skolen oppfører seg som zombier, helt like utgaver som gjør de samme tingene og aldri protesterer på noe. Hun får allikevel en venn etter hvert, Finn. Hemmeligheten i livet hennes er at faren er ute og kjører psykisk, og han «fikser» det med alkohol. Hayley Rose, eller Miss Blue som Finn kaller henne, er farens barnevakt og alt i livet hennes legges opp etter det.

Barn: «Keeperen og havet» av Maria Parr

Lena er ei fargerik jente med et utrolig pågangsmot og frodig fantasi. Trille, bestekameraten, følger gjerne etter og blir en del av galskapen. Så kommer Birgitte. Hun skal bo i den lille bygda og gå på skolen der. Hun er fra Nederland og snakker engelsk! Det blir en utfordring i forholdet, sjalusi og misforståelser som ikke blir tatt tak i, gjør livet vanskelig for Trille. Og for Lena.

Kommentarer til denne saken