Poesigeneral Helle Riis har gruet seg litt til å følge opp fjorårets festivalsuksess i i poesihovedstaden. Nå kan hun slippe skuldrene ned.

– Det er alltid vanskelig andre gangen, men nå føler jeg meg sikker på at dette blir bra, sier Riis som sammen med prosjektgruppa mener å ha funnet et konsept med mange spennende debatter og gode forfattere.

«Nulla» forfattere

– Vi fortsetter debatten rundt de «nulla» forfatterne. Den tok av i fjor og ga oss mye oppmerksomhet i riksmediene. Debatten pågår fortsatt for fullt, og vi har fått med oss Fredrik Wandrup til å lede debatten, sier Riis som forklarer at de «nulla » forfatterne er de som Norsk kulturråd ikke vil kjøpe inn, og som dermed ikke blir å finne på norske biblioteker.

Les også: Solid start for poesifestivalen

– Vi har invitert Katarina Frostenson som vant Nordisk råds litteraturpris i fjor og som er medlem av Svenska Akademien. Hun skal snakke om betydningen av å oversette svensk og dansk litteratur til norsk, og vi har også fått med oss Linda B. Knausgård som har kommet med sin egen diktsamling, «Velkommen Amerika».

Høgmo kommer med dikt

Den norske landslagstreneren som innfinner seg i Bøkebyen er Per-Mathias Høgmo. Sammen med Kjersti Bjørkmo, også fra Tromsø, skal de snakke om hvorfor poesi er så viktig.

 

Det blir poesimaraton, flere konserter og naturligvis poesivandringer til installasjoner og sammen med Wildenvey-Selskapet utdeling av Wildenweyprisen.

Målet om å bli landets poesihovedstad er fortsatt et stykke unna, men Helle Riis tror at med målrettet arbeid vil Larvik skynde seg sakte mot en slik status.

Les også: Debatt satte følelsene i sving

– Vi har plukket ut seks barnehager der noen av de ansatte får en kompetanseheving i poesiformidling, vi satser på en poesimønstring for barnehager og et par egenproduserte forestillinger for den kulturelle skolesekken. Og en poetisk filmfestival på Bølgen, avslutter hun.