Etter tjuvstarten torsdag med Hans-Jørgen Sandnes' tegnestund, og sang og høytlesning med Erik Johansen, kunne Larvik og Stavern Litteraturfestival erklæres for offisielt åpnet fredag ettermiddag.

Fredagen startet med poesivorspiel i biblioteket der unge larvikspoeter som Amund Karlsen og Maria Bye Brattbakk, samt litt eldre bidragsytere som Torgeir Wittersø Skancke, Eskil Domben og Arild Knudsen var på plass.

– Det ble ordentlig god stemning på biblioteket. Det var helt fantastisk! Vi hadde så utrolig flinke gjester, skryter Eileen Ødegaard med et stort smil.

Har vind i seilet

Så fulgte poesivandring ned til Herregården. Her var det kultursjef Bård Jacobsen som fikk æren av å holde den offisielle åpningstalen:

– Vi har jo en tradisjon for poesi og litteratur i Larvik, så denne festivalen betyr ekstremt mye når det kommer til å bygge en samfunnskultur i kommunen vår. Festivalens program er svært spenstig og sjangerbredt, og har hele befolkningen som målskive. Larvik og Stavern Litteraturfestival er et prakteksempel på hva vi kan få til om profesjonelle, frivillige og det offentlige jobber sammen. Larvik har vind i seilet, og jeg storkoser meg som kultursjef for tiden.

(saken fortsetter under bildet)

 

En inspirert Conradi

På hagescenen var det Hanna Wildenvey som delte Herman Wildenveys poesipris til skuespiller Kåre Conradi på grunnlag av hans flotte formidlingsevne.

– Tenk at jeg mottar en pris for å ha jobbet med noe jeg bare synes er gøy. Jeg er fryktelig takknemlig, og den betyr mye for meg. Jeg lar meg virkelig inspirere, sa Conradi, som måtte innrømme at han i sine yngre dager ikke var like glad i poesi og litteratur.

Videre i takketalen røper han at sjekken som fulgte med prisen på 25.000 skal blant annet brukes til å oversette flere av Wildenveys verk fra norsk til engelsk.

(saken fortsetter under bildet)

 

Svært fornøyde arrangører

Resten av kvelden ble viet til krim når Nils Nordberg tok med publikum inn i krimlitteraturen gjennom historien.

– Vi er veldig fornøyd med hele festivalen så langt. Den levde absolutt opp til forventningene. Det er bra oppmøte og nydelig vær, sa Myriam H. Bjerkli avslutningsvis.

Bildeserie

Se hvem som dukket opp på litteraturfestivalen fredag kveld.