«Alle» meldte seg som frivillige

En hær av frivillige: Løft-general Nils Røsholt sammen med tre som meldte seg frivillig som bidragsytere mandag kveld. Fra venstre Maria N. Michelsen, Berit Heide og Bente Børresen.foto: Terje Svendsen

En hær av frivillige: Løft-general Nils Røsholt sammen med tre som meldte seg frivillig som bidragsytere mandag kveld. Fra venstre Maria N. Michelsen, Berit Heide og Bente Børresen.foto: Terje Svendsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skal man lykkes med Løft Larvik må folket bidra. Mandag kveld sa hundrevis av larvikinger et klart ja til akkurat det.

DEL

Initiativtakerne til Løft Larvik var nervøse én time før gårsdagens folkemøte i Bølgen. Når man lanserer noe på en lørdag, er det langt fra sikkert man får folk til å gå mann av huse mandagen etter.

Men en halvtime før kickoff-start var de verste nervene filt av. For i Sanden bar & scene begynte det allerede å bli trangt om plassene. Da startskuddet gikk hadde omtrent fire hundre mennesker samlet seg foran den intime scenen i Bølgens foajé.

Ekteparet Anne og Åge Opperud forklarte for ØP hva som hadde fått dem opp av godstolen denne mandagskvelden.

– Vi heier på Larvik. Når vi fikk høre om dette initiativet tenkte vi med en gang at dette bare kan være positivt.

Båthavn og molo

Løft Larviks visjon er å gjennomføre minst ett stort løft for Larviks befolkning hvert år.

Og folkebevegelsens først prosjekt ble lansert til stormende jubel under gårsdagens seanse.

– Vi skal få til noe vi vet folket vil ha, som vi vet politikerne vil ha og som vi vet Larvik trenger, sa Løft-general Nils Røsholt.

– Båthavn og molo i Indre havn i løpet av 2016!

På storskjerm ble moloforkjemper Rolf Christian Thrane Nielsen intervjuet. Han oppsummerte ganske greit hva prosjektet trenger.

– 20 lastebiler med stein hver dag i fire uker. Og stein har vi nok av her i Larvik.

Mange meldte seg

Skal Løft Larvik lykkes må gårsdagens entusiasme også materialisere seg i frivillige bidrag.

Og de frammøtte tok oppfordringen på strak arm.

De som ville bidra enten til molo og båthavn, folkefest i juni, nytenkningen vannfestival eller det spennende prosjektet «Prøvebo Larvik», kunne melde seg som frivillige allerede i går.

Og når Bølgen stengte dørene kunne Løft Larvik slå fast at de i løpet av én kveld hadde gått fra en håndfull initiativtakere, til en liten hær av frivillige.

En av dem som skrev seg opp på frivilliglisten var også den som kanskje fikk kveldens største applaus – LHK-stjerne Gro Hammerseng Edin:

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det – men akkurat nå kunne jeg godt tenke meg å bli i Larvik også etter karrieren. Det er rett og slett et veldig flott sted å bo

– Det er akkurat dette som må til for at vi skal få til noe. Vi kan ikke sitte i komiteer og snakke om hva vi vil få til. Dette må gjøres av folk. Og nå har folk sagt at de vil bidra, sa en strålende fornøyd ØP-redaktør Terje Svendsen når han oppsummerte kvelden.

Skal dele ut seks priser

Via op.no har Løft Larvik gitt larviksfolk muligheten til å bestemme hvilke priser som skal deles ut på den planlagte folkefesten i juni.

Overlegent mest stemmer av de individuelle prisene fikk årets nabo. I tillegg skal ØPs lesere få muligheten til å stemme fram årets framsnakker, årets medarbeider, årets skole, årets arrangement og årets forening.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.