Hvem vil du skal vinne inkluderingsprisen?

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kan du være med på å avgjøre.

DEL

Søndag arrangeres folkefest i regi av Løft Larvik på Tollerodden for andre gang. Under arrangementet skal det deles ut priser til beste matstasjon under arrangementet, og i tillegg skal Løft Larviks inkluderingspris deles ut.

Vinneren av den første prisen avgjøres av en jury, som smaker seg fram til vinneren under arrangementet, mens hvem som går av med inkluderingsprisene avgjøres av lesere på ØPs nettavis.

(Lenke til  avstemmingen finner du nederst i artikkelen)

Seks nominerte

Etter invitasjon har foreninger og enkeltpersoner sendt inn forslag til lag og foreninger i Larvik som fortjener å vinne inkluderingsprisen for 2017, og seks nominerte er plukket ut av Løft Larvik.

I invitasjonen til å være med på å foreslå kandidater, het det følgende: «Vi er ute etter små og store tiltak som handler om bredde og inkludering. Ting dere gjør som er med på å få med flest mulig innenfor de aktivitetene dere driver.»

Hovedvinneren av inkluderingsprisen får 10.000 kroner, mens to foreninger får 5.000 kroner.

Stem på nett

Hvilket lag eller forening som går av med hovedprisen og de to ekstra prisene til helgen, skal altså avgjøres av ØP Netts lesere.

Nederst i denne artikkelen ligger link til en avstemmingsmodul, der du kan være med å avgjøre hvem vinnerne er. Avstemmingen går fram til torsdag klokken 12.00.

De nominerte

Her er de seks som er nominert til prisene:

Fram fotball

  • Begrunnelse: «BryDeg-prosjektene handler om sosialt samvær og mestring, tilbud om gratis aktivitet, rettet mot barn og unge i Larvik og omegn. Hensikten er å skape en arena hvor økonomisk, kulturell eller etnisk bakgrunn, seksuell legning eller bosted ikke skal være til hinder for deltagelse i idretten så vel som i samfunnslivet. I september starter også IF Fram et gatelag for rusavhengige i samarbeid med Fotballstifelsen og Rotary. Fram gjennomfører også flere integreringstiltak på enkeltlag i flere aldersklasser.»

Larvik Turn

  • Begrunnelse: «Ipu, Idrett for psykisk utviklingshemmede, er en gruppe i Larvik Turn som driver med håndball og fotball for utviklingshemmede og multihandikappede. Håndballen har to lag som spiller i serie sammen med lag fra Vestfold og Telemark i tillegg til å være med i turneringer. Fotballen har to lag, hvor det ene laget er Stjernelaget, et lag for aktive under 15 år. Det andre laget er Larvik Turn Unified, som er for aktive over 15 år.»

Østre Halsen skolekorps

  • Begrunnelse: «Østre Halsen skolekorps loppemarked er et av Vestfolds største loppemarked, og arrangeres hvert år den første helgen i september. Mange av beboerne på Halsen kommer i tillegg disse dagene, for å handle, men også noen kun for å treffe kjente, kose seg med kaffe, kaker og en skikkelig skravlings med andre kjente og kjære. Det er et godt samhold på Østre Halsen, noe korpset og loppemarkedet er med på å opprettholde.  På loppemarkedet til Østre Halsen skolekorps jobber barn, foreldre og besteforeldre sammen. Mange som ikke lenger har barn i korpset stiller også opp og hjelper til gjennom hele året. Damegruppa som består av voksne damer, hvor de fleste ikke har noen spesiell tilknytning til korpset men kun ønsker å gjøre noe hyggelig for korpset, stiller med kafeteria under loppemarkedet.»

Berg skolekorps

  • Begrunnelse: «Skolekorpset driver med barne- og ungdomsarbeid, er ikke ekskluderende i forhold til fysiske eller psykiske evner, sosial eller etnisk bakgrunn, og alle kan være med og få oppleve mestring ved å spille et språknøytralt instrument. Korpset legger vekt på å ha en så lav medlemskontingent som mulig, for ikke å ekskludere noen av økonomiske årsaker.»

Fargespill Larvik

  • Begrunnelse: «Fargespill Larvik består av barn og unge fra 25 ulike land, inkludert Norge. De fleste av aktørene er kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere. Med utgangspunkt i folkekultur fra sine respektive land og kulturer presenterer de sammen forestillinger som storstilt feirer vår forskjellige fortid og vår felles framtid. Forestillingene bygges opp med folkesanger, regler og dans som de har tatt med seg fra sine respektive land og kulturer.»

Nanset kirke

  • Begrunnelse: «Nanset Ten Sing har det siste året jobbet med å inkludere mindreårige enslige asylsøkere. Ten Sing er styrt av ungdommene selv, og det er styret som har jobbet for å ønske flere velkommen. Deres tanke og ide har vært at musikk, lek og dans ikke trenger å være avhengig av språk og kultur. Senfredag har de siste 16 årene vært en stabil og viktig ungdomsklubb i byen. Ungdomsklubben trekker ungdommer fra hele kommunen. For mange ungdommer er dette et viktig sosialt møtested annenhver fredag. Her møter de trygge voksne og en ungdomsklubb som er styrt av ungdommer selv.

Klikk på denne lenken for å komme til avstemmingen på inkluderingsprisen 2017

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken