Mer kompakt, men like stor folkefest

Populært: Folkefesten i fjor trakk svært mange til Tollerodden. Arrangøren har ambisjoner om å trekke ennå flere i år.

Populært: Folkefesten i fjor trakk svært mange til Tollerodden. Arrangøren har ambisjoner om å trekke ennå flere i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag arrangerer Løft Larvik stor folkefest på Tollerodden for andre året på rad. I år over kortere tidsrom, men med minst like stort innhold som i fjor.

DEL

Den første Folkefesten, som initiativgruppa arrangerte i fjor, ble en stor suksess, med flere hundre mennesker til stede på den idylliske arenaen på Tollerodden. Det var imidlertid hovedarrangementet på ettermiddagen som trakk flest folk, og det har Løft Larvik tatt konsekvensen av.

– I fjor var det, i tillegg til hovedarrangementet på ettermiddagen, også et ungdomsarrangement i indre havn, og et arrangement med for voksne på kvelden. Erfaringen viste at det var nok med ett stort hovedarrangement, sier Camilla Svendsen, som er Larvik kommunes representant i arrangørgruppa.

Kulturetaten i kommunen har fått ansvaret for den tekniske gjennomføringen av Folkefesten, og ikke minst for det som foregår på scenene.

– Værmeldingen ser svært lovende ut. Det er fortsatt noe igjen av sommeren, så det kommer garantert til å bli en flott dag på det flotte området, sier Svendsen.

Bredt program

Som i fjor er det i første rekke lokale bidrag som blir å se på to scenene som etableres for anledningen på området på Tollerodden.

Fargespill Larvik, Studio Nille, Galeiscenens ensemble, talenter fra kulturskolen og Ungdommens kulturmønstring er noen av kreftene som skal underholde publikum.

– Det eneste ikke-lokale innslaget denne gang blir konserten med gruppa Ila Auto, forteller Camilla Svendsen.

– Det at så mange lokale kulturarbeidere får slippe til er både viktig og flott. Vi har jo så mye å vise fram her i kommunen, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto:

Mat og aktiviteter

I år er arrangementet av festen på Tollerodden begrenset til å vare i fem timer, men aktivitetene er minst like mange som i fjor.

– Det bør bety et yrende liv i den flotte parken, og ikke minst gleder vi oss til å gjenta suksessen fra i fjor med flerkulturelt matmarked. Dette var svært populært i fjor, og i år blir også den beste matstanden kåret. Hele ni nasjoner deltar i matmarkedet, forteller Svendsen.

Hun sier ellers at arrangementet er enda mer enn i fjor rettet mot barn og mot familier, og lover et bredt utvalg av muligheter.

– Barn fra Larvik husflidslag, Larvik museum, Larvik barne- og ungdomsteater, Larvik dykkerklubb og Røde kors deltar. Her blir det pinata og internasjonale leker, ansiktsmaling og mye mer. Mange unge er på plass for å delta både på og utenfor scenen, og det blir virkelig en dag der hele familien bør ta seg en tur, lover Camilla Svendsen.

Les også: Hvem vil du skal vinne inkluderingsprisen?

Inkluderingsprisen

I fjor valgte Løft Larvik å dele ut priser i flere kategorier under Folkefesten. I år har man valgt å konsentrere seg om det viktige begrepet «inkludering», og seks foreninger eller lag er nå nominert til prisen.

Etter invitasjon har foreninger og enkeltpersoner sendt inn forslag til lag og foreninger i Larvik som fortjener å vinne inkluderingsprisen for 2017, og seks nominerte er plukket ut av Løft Larvik.

I invitasjonen til å være med på å foreslå kandidater, het det følgende: «Vi er ute etter små og store tiltak som handler om bredde og inkludering. Ting dere gjør som er med på å få med flest mulig innenfor de aktivitetene dere driver.»

De nominerte kandidatene ligger nå ute til avstemming på ØPs nettavis. Fram til torsdag klokken 12 kan alle være med på å stemme fram den foreningen eller det laget som fortjener prisen i år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken