Inviterer til tidenes folkefest i Indre havn

Glede seg: Styringsgruppa til Folkefesten samlet. Foran fra venstre Hanne Jensen Moth, Tore Hansen og Christine Heggem Blomquist. Bak fra venstre Camilla Bjørnum, Tom Skaara, Kristin Onshus og Herman Sannerholt.

Glede seg: Styringsgruppa til Folkefesten samlet. Foran fra venstre Hanne Jensen Moth, Tore Hansen og Christine Heggem Blomquist. Bak fra venstre Camilla Bjørnum, Tom Skaara, Kristin Onshus og Herman Sannerholt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Larvik skal løftes. Optimismen skal råde i samarbeidets ånd. Lørdag 11. juni skal entusiasme for kommunen vår markeres med en folkefest en hel dag til ende i Indre havn.

DEL

– Her skal vi la larviksfolk få feire seg selv, og vi håper å få til tidenes folkefest i Larvik, sier Tore Hansen fra Løft Larvik, som har hovedansvaret for festen som nå planlegges.

På dagen vil det bli lagt opp til arrangementer for de yngste og for familien. Det vil bli et eget program rettet mot ungdom på ettermiddagen, før det hele avsluttes med en stor fest på kvelden.

– Programmet er langt fra spikret, men vi jobber med det. Nå håper vi på innspill fra flere og ikke minst at mange vil være med på å arrangere det. Her kan alle delta, og vi satser på en folkefest som markerer entusiasme, samarbeid og framtidstro, sier Hansen.

Yrende liv og mangfold

Hanne Jensen Moth er i gang med å planlegge dagarrangementene i Indre havn, og hun sier at det legges opp til massevis av aktiviteter for ungdom og for hele familien.

– Det skal syde i hele området, og det blir underholdning og aktiviteter for både store og små. Fargesprakende skal det også bli. Vi skal vise fram det flerkulturelle mangfoldet i kommunen, så vær forberedt på både internasjonale lukter og smaker og kulturell inspirasjon, sier hun.

Moth legger også til at Poesiparken, som har festival samme helg, blir en spennende samarbeidspartner.

– Poesifestivalen ønsker å sette et fokus på at poesi er for alle. Folkefesten er jo en flott idé. Fest og moro, og da er det klart at vi må bli med når vi har festival samme helg, sier Helle Riis, nytilsatt leder for prosjekt Poesihovedstaden.

Folkets priser

Løft Larvik ønsker også at kommunen skal hylle og hedre de som bidrar til entusiasme og begeistring.

Under folkefesten skal det deles ut priser for «Årets skole», «Årets forening», «Årets arrangement», «Årets nabo», «Årets medarbeider» og «Årets framsnakker».

– Skolene i Larvik er allerede invitert til å presentere seg gjennom videobidrag. Nå vil vi ha inn forslag på de andre kategoriene, sier ØPs ansvarlige redaktør, Terje Svendsen.

– Send inn forslag til kandidater til oss på adressen folkefest@op.no, så legger vi ut kandidatene til avstemming på nettavisa vår. Her er det folket som skal kåre vinnerne som skal presenteres under folkefesten, sier han.

Mer e-posten med hvilken pris du foreslår kandidat til.

Les også: Løftegeneralen

Les også: Styrker kvinneandelen

Les også: Var best på å gjette gitarriff

Les også: Se opptak fra «Løft Larvik»-kickoff i Bølgen

Les også: Molo og småbåthavn i løpet av 2016

Les også: «Alle» meldte seg som frivillige

Les også: Fullsatt sal for «Løft Larvik»

Ber om mange innspill

Tore Hansen er nøye med å understreke at Folkefesten langt skal være noe en komité setter sammen på egen hånd, men at et samarbeid med mange er viktig.

– Her er det bare å melde seg på og komme med innspill. Vi ønsker å vise mangfold, og vi ønsker å vise hva vi kan få til når vi står sammen. Dette skal være en fest av folket for folket, og vi håper virkelig at lokale krefter vil være med å stille opp. Ikke minst håper vi også at næringslivet vil bidra. Den støtten vil være svært viktig for festen, sier han til slutt.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags