Her kan du lese om kandidatene

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET

Under Folkefesten i regi av Løft Larvik på Tollerodden 11. juni skal både foreninger, arrangementer, skoler og enkeltpersoner løftes fram og hedres. Mange har vært med på å nominere gode kandidater i de forskjellige kategoriene. Alle er i utgangspunktet verdige vinnere, men noen skal trekkes fram. Og nå er det opp til alle i Larvik å stemme fram hvem som skal vinne prisene.

I kategorien Årets skoleprosjekt, som ble grundig presentert sist lørdag, er det i samråd med skolene besluttet at en jury skal finne fram til tre skoler. Disse vil også bli hedret på Folkefesten.

I de øvrige kategoriene er det imidlertid folket som bestemmer. Derfor håper vi du vil gi din stemme i de fire kategoriene, Framsnakker, Medarbeider, Forening og Arrangement. Avstemningen pågår fram til tirsdag 6. juni.

Nedenfor kan du lese om årets kandidater.

ÅRETS FRAMSNAKKER

Kåre Christoffersen

Har engasjert seg særlig i Stavern. Er mannen som tok initiativ til Glade dager i Stavern, kunstnernes Påske- og høstutstillingen og Kammermusikkfestivalen. I begrunnelsen heter det at han er en framsnakker av Stavern og Larvik i alle sammenhenger.

Eva Lise Børven Olsen

Er rektor ved nye Mesterfjellet skole. Har i en årrekke jobbet i larvik-skolene, og går nå av med pensjon. I nominasjonsforslaget heter det at hun er et forbilde for barna, og som har løftet den nye skolen til fantastiske høyder.

Gro Hammerseng-Edin

Larvik Håndballklubbs kanskje mest profilerte spiller. Kom til klubben i 2010, og har i en rekke sammenhenger snakket både klubb og by opp og fram. Gjøvik-jenta har nå også bosatt seg i Larvik.

Astrid og Bjørn Andersen/Frelsesarmeen

Ledere av den lokale Frelsesarmeen. I begrunnelsen for nominasjonen heter det bl. a. De har aldri noe negativt å si om noen, det være seg narkomane, innvandrere, bostedsløse og alle som sliter med et eller annet og legger ned en innsats langt utover det som handler om deres jobb.

Inger Kristine Grønvold

Svært engasjert leder av Stavern gjestehavn. I begrunnelsen for nominasjonen heter det bl. a. at hun bidrar til å sette Larvik kommune på kartet med å framsnakke  Stavern gjestehavn og hele kommunen når hun  er i media. Dessuten at hun møter båtfolket på en svært positiv måte.

Dag Arild Bakken

Svæt engasjert mann i sitt nærområde. I begrunnelsen heter det bl. a.: Støtter alltid idrettsforeningen og andre arrangementer, barnehager, skolen og sykehjemmet . Han ansetter nesten alle ungdommer fra bygda som spør om sommerjobb. Er en fantastisk person for miljøet i Helgeroa.

Inger Hjortland

Leder for Larvik Læringssenter. Hun har i flere år lagt ned en en stor jobb med å integrere nyankomne i Larvik-samfunnet. I begrunnelsen for nominasjonen påpekes det at hennes engasjement er uvurderlig og at hun på sitt felt er en flott framsnakker av lokalmiljøet.

ÅRETS MEDARBEIDER

 

Ann Beate Kvelle

«Årets medarbeider burde være Ann Beate Kvelle. Hun er en sykepleier som alltid gjør ting på best mulig måte og til det beste for pasienten. Positiv, blid og dyktig. Et hjerte av gull og omsorgsfull.  Står på i jobben fra vakta begynner til arbeidsdagen er over. En mer pålitelig ansatt skal en lete lenge etter!»

Marianne B. Skalleberg

– Arbeider som assistent på Mesterfjellet skole. Forslagsstilleren skriver: «Jeg har mange flotte og flinke kollegaer som jeg ville gjerne hatt fremhevet og som jeg mener er hverdagshelter på min arbeidsplass. Men det er en kollega som gjør det lille ekstra. Alltid positiv, sjelden klager, hjelper til der det trengs, ikke bare meg, men andre også. Hun er hyggelig, både mot store og små, og får meg bestandig i godt humør.»

Rune Aares

– Rune Aares er rektor ved Norskskolen i Larvik. Forslagsstilleren sier: - Han er populær blant alle her. Gjør en strålende jobb med å bygge broer mellom flyktninger og nordmenn, og gir innvandrere et godt grunnlag for å klare seg videre i Norge. I tillegg er han veldig hyggelig og sosial mot alle i Norskskolen, sier forslagsstilleren.

Aud Gulvik

– I nomineringen heter det blant annet: «Hun har vært formann for Seniornett i Larvik i flere år. Jeg skulle gjerne ha vist hvor mange som  har fått hjelp og støtte, gått på kurs for å lære å bruke pc, nettbrett og mobil. Det har vært krevende, uten tvil. Hun er alltid like blid og hjelpsom uansett problemer.»

Nina Rollag

– «Jeg vil gjerne nominere min kollega, Nina Rollag. Ei herlig dame, med bred kompetanse, lure smil og alltid med en kommentar på lur. Hun er utrolig hjelpsom, støtter opp, gir av seg selv og sin kunnskap. Hun gir det lille ekstra, som gjør hverdagen enda bedre. Alle skulle hatt en Nina!»

Abdi Hassan

– Abdi Hassan arbeider ved NAV Larvik. "Han er en fyr som alltid strekker seg ekstra for at kollegene skal ha det bra på jobb. Han passer på alle og får oss til å føle oss sett", heter det i nominasjonen.

Margrete Halle

– Forslagsstilleren skriver: «Margrete Halle har arbeidet på Meny Søndersrød 40 år i år. Jenta bærer preg av å bare virke yngre og yngre for hver dag - og er definitivt ei utholdende og hardtarbeidende medarbeider…… Hun er en humørspreder, gledeskaper, og samlende person for både kunder, ansatte og venner.  Hun er løsningsorientert og ser alltid lyst på livet.»

Tone Evant Johnsen

–  Strikket luer mot mobbing: Klasse 6A og 6B på Kvelde skole bruker alternative virkemidler for å fremme vennskap og inkludering i klassene. I år strikket de luer mot mobbing. Prosjektleder var lærer  Tone Evant Johnsen. «En helt spesiell lærer», heter det i nominasjonen.

Gå til avstemmingen her: Hvem vil du løfte fram?

ÅRETS FORENING

Larvik barne- og ungdomsteater

Er blitt en institusjon i Larviks kulturliv. Med base i Teaterhuset Munken har de satt opp mange forestillinger, og engasjerer ikke minst svært mange barn og unge. Er nå aktuell med sin oppsetting av Kardemomme By.

Nesjar teaterforening

Nesjar teaterforening setter i sommer opp forestillingen «Nesjarspelet». Alle skuespillerne er amatører fra distriktet. De har også fått til et godt samarbeid med andre foreninger, som Helgeroa vel, Berg arbeidskirke, skolen og mange fler.

Hedrum historielag

Med tilholdssted på Hedrum bygdetun i Kvelde har foreningen mange aktiviteter, og er ikke minst aktiv på arrangementsfronten. I sommer er det hver søndag, med start 26. juni, arrangementer med variert innhold.

Fokus Larvik

En gjeng med voksne larviksgutter som i tillegg til å ta vare på hverandre har en sosial og samfunnsnyttig profil. Prosjektene finansieres fra inntekter på Allsang på Bøkker’n og Fokusbenkene.

Larvik sjømannsforening

Tradisjonsrik forening stiftet i 1849. Har sitt tilholdssted i egne lokaler på Storgata. I tillegg til arrangementer og sosiale sammenkomster, har foreningen bl. a. engasjert seg i skutebesøk i byen.

Larvik svømmeklubb

Stiftet i 1935, i utgangspunkt som en gruppe under Larvik Turn. Holder til i Farrishallen. I tillegg til tradisjonell konkurranseaktivitet, har foreningen også engasjert seg i svømmeopplæring og triatlonkonkurransen KonTri i samarbeid med Nanset IF.

Fram fotball - Bry deg prosjektet

Fram fotball har i tillegg til satsing på sitt lag i Obosligaen og aldersbestemt fotball, også startet Bry deg-prosjektet. Det er et lavterskeltilbud rettet mot barn og unge der hensikt er å skape en arena hvor økonomisk, kulturell eller etnisk bakgrunn ikke skal være til hinder for deltagelse i idretten så vel som i samfunnslivet.

Kjose bygdekvinnelag

Er et lag i kraftig medvind. I 2010 var det 16 medlemmer og i skrivende stund er de 45. Kjose bygdekvinnelag arrangerer hvert år flere kurs for medlemmene, i alt fra fra baking i steinovn til motorsagkurs. Foreningen har i år tatt over drift og vedlikehold av Omsland bedehus.

Koret Kick

Koret ble startet i Nanset kirke i 2001 og teller i dag over 150 medlemmer. Med et variert repertoar fenger koret mange, og har et trofast publikum på sine konserter, det være seg i Nanset kirke eller rundt om i distriktet, som på årlig sommerkonsert på Tollerodden.

Bøkeskogen og Kilens venner

Interesseforening som vil skape et fellesskap blant brukere av Bøkeskogen og kilenområdet. Har lagt ned en stor innsats gjennom mange år, ikke minst som hyggelig vaktbikkje når det gjelder bruken av skogen.

Nanset idrettsforening
Har gjennom mange år markert seg som en klubb med stor bredde, og med evne til å gjennomføre store arrangementer. Også gode til å samarbeide med andre, som ved KonTri og Granfondo.

ÅRETS ARRANGEMENT

Fargespill

Et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt der 70 barn og ungdom fra ca. 25 land, inkludert Norge, medvirker på scenen. De fleste av barna og ungdommene som er med, er kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere. De representerer flere religiøse retninger, og har svært ulik alder og bakgrunn.

Påskeutstillingen i Stavern

Mange kunstnere stiller ut i diverse gallerier og utstillingssteder på Fredriksvern verft og i Stavern by. Mer enn 20.000 besøkende har de siste årene besøkt utstillingen, der mange kunstnere stiller ut i diverse gallerier og utstillingssteder. Har i over 25 blitt et av distriktets mest sentrale arrangementer.

Nesjarspelet

Slaget ved Nesjar har 1000-års jubileum og markeres med Nesjarspelet, et uteteater fritt etter sagaen om Olav den Hellige. Svært mange er engasjert i oppsettingen. Tre forestillinger ble raskt solgt ut, og det er satt opp ekstraforestilling. Spilledager 23.-26. juni.

Granfondo

Lavterskel sykkelritt og sykkelfest startet av tidligere sykkelproff og larviksentusiast Dag Erik Pedersen i 2014. Overskuddet går til Norsk kreftforenings arbeide. Vil i år også bli arrangert i Oslo og Bergen. I år er datoen i Larvik lørdag 18. juni.

Bryggesleng i Helgeroa

Arrangement med opplegg for barna på dagtid og konserter for øvrige aldersgrupper på kvelden. Bak prosjektet står Roy Christian Johansen, Espen Sannes, Anders Ridder-Nielsen og Tom Espen Stokvik Kaaven. De fire nevnte har allerede i en årrekke også arrangert quizer i nærmiljøet.

Gladjazz i Bøkeskogen

I regi av Bøkekroa og familien Sundal er Gladjazz i Bøkeskogen på fredagskveldene på sommeren blitt en publikumsfavoritt. Musikalsk er det blitt stadig større bredde på gratiskonsertene under bøkekronene.

Larvik Gitarfestival

Fra en forsiktig start i 2010 har festivalen vokst seg gradvis større, og er nå bygd opp som en av det mest betydningsfulle i Norge innenfor sin sjanger. Arrangeres i kulturhuset Bølgen i vintermånedene januar-mars.

Kjerringvikfestivalen

En festival der De Lillos og Lars Lillo Stenberg alltid er hovedattraksjonen. I idylliske omgivelser på Fornet i Kjerringvik er dette blitt en sommerfavoritt for musikkinteresserte i distriktet.

Sentrumstreffet i Metodistkirken

I 21 år har menigheten en fredag måneden invitert eldre de til middag, godt program og hyggelig atmosfære. I tillegg til de månedlige treffene, blir det også arrangert en tur en gang i året.

Jentene på kyststien

Kristin Hammer Anvik og mannen Sigmund startet arrangementet i det små i 2006. Nå går over 3.000 jenter turen på Kyststien i vakre omgivelser fra Stavern til Anvik gård i begynnelsen av juni. Selvfølgelig med påfølgende fest på tunet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken