Gå til sidens hovedinnhold

Hei, skal vi løfte Larvik sammen?

Artikkelen er over 5 år gammel

I lørdagsutgaven av Østlands-Posten vil du bare finne positive saker om Larvik. En ny bevegelse er startet. For nå er det på tide at alle gode krefter trekker i samme retning. Les om prosjekt «Løft Larvik» i ØP. Og om mange larviksfolk som gjør seg positivt bemerket.

Først ut er de som står bak prosjektet, de som ønsker å utløse de gode kreftene.

De heier på Larvik og ønsker å hente ut en entusiasme som kanskje har ligget litt på vent. Folkefest, priser og ikke minst et årlig løft til beste for alle, er noe av det som venter.

De er vanskelig å stagge, de sju herrene som nå planlegger kick off for en ny entusiasme i byen.

Mandag smeller det på Sanden scene, og håpet er at gnisten skal tennes her.

– Vi trenger å forsterke det positive i Larvik. Vi trenger å løfte og engasjere menneskene i hele kommunen. Klarer vi å favne hele distriktet, utløser vi voldsomme krefter til beste for lokalsamfunnet, sier Bjørn Walle, en av ildsjelene bak Løft Larvik -ideen.

Den første spiren

Men den første spiren ble lagt på et møte mellom to av de andre initiativtakerne.

– Tore Møgster og jeg satt i et møte om helt andre ting. Så luftet jeg ideen om en lørdagsavis der vi utelukkende løftet fram det positive i Larviksamfunnet, forteller redaktør i ØP, Terje Svendsen.

Og som sagt så gjort.

Forsida nesten slik du ser den i dag ble laget, og flere personer som ønsket å bidra kom med i prosessen.

– Vi har hele tida vært opptatt av at alt vi gjør og bestemmer, skal være synlig for folket og komme innbyggerne til gode. Prosjektet er ikke basert på vakre ord og visjoner, sier Svendsen som nå håper dette kan bli en folkebevegelse.

– Nå er det litt opp til folket og engasjere seg og hente ut entusiasmen til beste for lokalsamfunnet, legger han til.

To konkrete mål

To konkrete mål er allerede lagt:

– Vi ønsker en folkefest i juni der enkeltpersoner og foreninger blir løftet fram. I tillegg ønsker vi et årlig løft av et prosjekt som skal komme alle til gode. Alt ut fra lokalbefolkningens ønske, sier Bjørn Walle som røper at det store løftet for 2016 allerede er bestemt og blir offentliggjort på mandagens kick off på Sanden scene.

I 2003 ble det satt i gang en barndinprosess initiert av Larvik kommune. Er dette noe lignende?

– Vi skal ikke kopiere den prosessen, selv om grunntanken er den samme. Vi ønsker å skape positive holdninger, skape vekst og utvikle Larvik videre, sier Walle og føyer til:

– Dette handler ikke om å få Larvik ut av sumpa på noen som helst måte. Men vi trenger et positivt omdømme for igjen å tiltrekke oss arbeidskraft. Ingen flytter til en by der de negative kreftene regjerer. Vekst i folk og vekst i næringsliv trenger Larvik, sier Walle.

Håper på fullt hus

Ildsjelene håper på fullt hus i Bølgen mandag, og at mannen og kvinnen i gata tenner på ideen.

– Uten et bredt engasjement klarer vi ikke å få det til. Derfor er vårt håp at engasjementet og gløden man opplever i dagens ØP og på mandagens kick off skal løftes videre, sier Walle og understreker at verken prisutdeling eller folkefest skal konkurrere med allerede etablerte arrangementer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.