Blir Dag Arild årets nabo?

Overrasket: Dag Arilld Bakken ble gledelig overrasket da Anita Holm fortalte at hun hadde forslått han til «årets nabo», men sier er slik pris er viktig for et lokalsamfunn. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Overrasket: Dag Arilld Bakken ble gledelig overrasket da Anita Holm fortalte at hun hadde forslått han til «årets nabo», men sier er slik pris er viktig for et lokalsamfunn. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Artikkelen er over 3 år gammel

Anita Baan Hovd fra Helgeroa er ikke i tvil. Dag Arild Bakken bør bli Årets nabo. Hun slår fast at han er uvurderlig i Helgeroa!

DEL

Det er under Løft Larviks folkefest på Tollerodden 11. juni at larviksfolk skal hylle hverandre og løfte fram folk og grupper. Også Årets nabo.

– Dag Arild Bakken som driver Meny i Helgeroa stiller alltid opp for alle som bor i området, og fortjener så absolutt denne prisen, sier Holm til Østlands-Posten.

– Foruten å støtte opp om Nesjarspillet, som jeg er en del av, støtter han det meste som skjer i bygda. Både idrettsforening, korps, skole, kirker og sykehjem kan glede seg over hans bidrag, og de fleste ungdommer i bygda som ønsker sommerjobb får det. Dag Arild bidrar i det meste som skjer i bygda. Ingen tvil om at han fortjener prisen. Han er uvurderlig, sierAnita Baan Hovd.

Les også: Blir Nina årets medarbeider?

Overrasket

– Jeg ble litt satt ut da jeg ble fortalt at jeg ble foreslått, men det er jo moro at jeg blir oppfattet på denne måten, sier Dag Arild Bakken.

Han sier at det å bidra i lokalsamfunnet er blitt en selvfølgelighet.

– Det er noe jeg har tatt med meg fra mine foreldre og besteforeldre. Da de startet med dagligvarehandel her for 80 år siden var det massevis av butikker over hele Brunlanes. Vi har vært heldige å få være her fram til nå, og da skal vi naturligvis gi tilbake noe til samfunnet rundt oss. Men at jeg blir foreslått på denne måten er naturligvis noe jeg er svært stolt av, sier han.

Les også: Folkefest-planene tar form

Les også: Inviterer til tidenes folkefest i Indre havn

Spent: Anita Baan Hovd er spent på om Dag Arilld Bakken blir kåret til «årets nabo» når folkeprisene skal deles ut i begynnelsen av juni.

Spent: Anita Baan Hovd er spent på om Dag Arilld Bakken blir kåret til «årets nabo» når folkeprisene skal deles ut i begynnelsen av juni.

Viktig pris

Både Bakken og Baan Hovd sier også at en pris som dette er svært viktig å ha, og de håper mange vil melde inn kandidater.

– Det er så mange som bidrar overfor sine naboer med både smått og stort, og det utrolig viktig for oss alle i hverdagen, sier de to.

– Det å få lov til å hedre mennesker blant oss som gjør en forskjell tror jeg er noe alle setter pris på. Dette initiativet er virkelig flott, sier de.

Les også: Løftegeneralen

Bredt kriterium

«Årets nabo» er kanskje den av folkeprisene som favner bredest.

– Vi er ikke bare ute etter å få inn kandidater som gjør de store tingene i samfunnet vårt, sier ansvarlig redaktør og Løft Larvik-representant Terje Svendsen.

– De små tingene i hverdagen er like viktige, og hva det betyr for folk ser vi allerede blant forslagene som har kommet inn. Men vi vil gjerne ha flere forslag, ikke minst når det gjelder noen som gjør små og store ting i nabolaget, sier han.

Les også: Styrker kvinneandelen

Stor interesse

Det har allerede kommet inn mange forslag på kandidater til prisene på e-post til folkefest@op.no, og flere kommer hver dag.

– Det er moro å se at interessen for dette er så stor, og fortsatt er det mulighet til å foreslå kandidater i de ulike kategoriene, sier Svendsen.

Det er mulig å melde på kandidater i kategoriene «årets arrangement», «årets forening», «årets nabo», «årets framsnakker» og «årets medarbeider».

I tillegg skal det kåres Årets skoleprosjekt, der tiltak for å skape inkludering og gode miljøer på skolene er tema. Alle skolene er invitert, og der det er en jury som skal stå for kåringene i denne kategoriene. I alle de andre er det folket selv som skal finne fram til vinnerne.

Les også: «Alle» meldte seg som frivillige

Les også: Fullsatt sal for «Løft Larvik»

Folkefestprisene

Årets skoleprosjekt

Tema hentet fra VIS-prosjektet (Vennskap-Inkludering-Sosial kompetanse).

Årets arrangement

Store som små initiativ som på sin måte løfter fram distriktet.

Årets forening

Larvik kommune har svært mange lag og foreninger som legger ned en kjempeinnsats. Også her ønskes det stor variasjon, for nettopp å vise fram den store bredden.

Årets nabo - få forslag

Har du en nabo som i det små er hjelpsom, en som stiller opp for nabolaget og skaper en trivelig tone. Kom med forslag. Det er mange der ute, og vi er her ute etter en som gjør hverdagen litt bedre for dem rundt seg.

Årets framsnakker

En eller flere som er positive i sin framferd, som ikke snakker Larvik ned, men opp og fram. Mennesker som dyrker muligheter og ikke begrensninger, og som er ivrig etter å fortelle hvor bra det er her. Det være seg hele distriktet eller området/miljøet der hun eller han ferdes til daglig.

Årets medarbeider

Her er vi ute etter en medarbeider/ansatt som gjør det lille ekstra. En som er spesielt positiv og hjelpsom overfor både kollegaer og/eller kunder. En som stiller opp når det trengs.

Artikkeltags