Se oversikt over næringseiendommer til utleie i sentrum nederst i saken.

Hvis man tar seg en tur i sentrum ser man ofte mange tomme næringslokaler. Dette er et problem, og eiendomsforvalterne sliter med å få leid ut eiendommene, og spesielt kontorlokaler.

På adressen Lilletorget 1 i sentrum leies det ut kontorer, men nå har de stått tomme i åtte til ti år.

– Vi sitter bare igjen med noen kontorer i annen etasje. De har vært ute i åtte til ti år.

– Hvorfor får du ikke leid de ut?

– Det er et godt tilbud på kontorlokaler i sentrum, i forhold til etterspørsel. Eiendommen ligger i annen etasje og så har det litt med standard å gjøre. Jeg vet ikke hva den enkelte har behov for, men jeg tror det skyldes at det er kontorlokaler i annen etasje uten heis og litt dårlig tilgjengelighet. Du kan ikke sette alt inn der, sier Kyrre Eftedal fra VT-Eiendomsforvaltning As.

Tungt å leie ut

– Vi har noen 1000 kvadrat i Larvik. Det meste er knyttet opp til dagligvare, så alt det er utleid. I Larvik har vi Larvik Storsenter i sentrum, der biblioteket er. Der har det vært ledig i mange år, og lokalene der har vært vanskelig å leie ut. Det skal en stor leietaker til for å fylle de ut. Der tok jeg tok over forvaltningen i 2020.

Det er ikke bare lokalene i Coop senter som er vanskelig å få leid ut.

– Generelt kontorlokaler i sentrum kan være tungt å leie ut. En grunn er at det er mange, og det er mye gammelt. De som har kontorer krever også ofte parkering. Det som går fort unna har en god beliggenhet og tilgjengelighet. Leietakerne er opptatt av at de skal være modernisert, forklarer Eftedal.

Petter S. Carlsen fra EiendomsMegler1 istemmer med kommentarene fra Eftedal.

– Utleiemarkedet har ikke endret seg vesentlig i det siste. Det er fortsatt et utfordrende utleiemarked. Når det gjelder kontorer så erfarer vi at leietakere ønsker moderne lokaler. Mindre forretningslokaler i sentrum er det normalt god etterspørsel etter. Det er veldig varierende hvor lenge en eiendom ligger ute, svarer seniorrådgiver Petter S. Carlsen fra EiendomsMegler1.


Leve og flyte

Det er sikkert mange som har lagt merke til Festiviteten på Storgata. Der har de næringseiendommer til utleie både for folk som ønsker å sitte der i noen timer, og til de som vil ha fast plass over lengre tid. Kari Anne Myrholmen er ansatt i Alfa Eiendom As og hun har ansvar for å leie ut kontorplassene på Festiviteten.

– Festiviteten er et spesielt konsept med tanke på at vi har kontorer på kort- og langtidsutleie. Vi har plasser der man kan sitte en dag, og kontorer der man kan leie lenge. Interessen er veldig stor, men det er viktig for oss å finne de leietakerne som er riktig for oss. Huset vårt skal leve og flyte, det skal være en viss dynamikk i det, forteller Kari Anne Myrholmen fra Alfa Eiendom As.

Næringseiendommer til leie i sentrum (hentet fra Finn.no)

 • Flott kontorlokale i Larvik sentrum til leie, Torget 6, 3256 Larvik

 • Butikklokale med sentral beliggenhet og god parkeringsdekning, Prinsegata 3, 3256 Larvik

 • Forretningslokale med særdeles god eksponering ved byens mest trafikkerte hjørne, Prinsegata 3, 3256 Larvik

 • Flott kontorlokale i Larvik sentrum til leie, Kongegata 29, 3256 Larvik

 • Forretningslokale ved togstasjonen i Larvik sentrum til leie, Storgata 36, 3256 Larvik

 • Flotte forretnings-/kontor- og behandlingslokaler i Larvik sentrum til leie, Storgata 3, 3256 Larvik

 • Flotte forretnings- og kontorlokaler i Larvik sentrum til leie, Torget 5, 3256 Larvik

 • Flotte forretnings- kontor og behandlingslokaler i Larvik sentrum til leie, Storgata 36, 3256 Larvik

 • Frankendalsveien 97 - 3274 Larvik, Frankendalsveien 97, 3274 Larvik

 • Rimelig lokaler, gunstig beliggenhet og god eksponering, Nansengata 95, 3269 Larvik

 • Festiviteten - Larviks flotteste kontorlokaler til leie. Kun få kontorer igjen! Faste kontor, co-working, free seating, Storgata 33, 3256 Larvik

 • Næringslokale og kontorer til leie i Larvik Sentrum, Lilletorget 1, 3256 Larvik