Tidlig på morgenen 17. mai kom det melding om boligbrann i Skiringsalsgata på Vestre Halsen. Det ble tidlig meldt at det var full fyr i boligen, og at det var to personer i huset.

En av personene varslet brannvesenet, mens den andre måtte hentes ut av røykdykkere. Det ble startet livreddende førstehjelp, men dessverre sto ikke livet til å redde. Det var Randi Kristine Andersen som omkom.

Andersen var medlem av Larvik Frp, kommunestyremedlem og en av formannskapets 13 medlemmer.

Ordfører Erik Bringedal blir preget av beskjeden om Andersens bortgang.

– Det er dypt tragisk. Jeg kjente Randi godt, vi har sittet sammen i både formannskapet og kommunestyret, og hun var en flott dame. Dette er bare veldig, veldig tragisk, sier ordføreren.

– Hun visste hva hun pratet om

Andersen gjorde sitt inntog i larvikspolitikken foran valget i 2019. Da hadde Frps gruppeleder Per Manvik i flere år forsøkt å overtale Andersen til å stå på lista.

– Dette er så tragisk at jeg knapt vet hva jeg skal si. Det er helt meningsløst at en så flink og trivelig kvinne bare skal gå bort på denne måten.

Han skryter av arbeidet hennes i politikken.

– Randi var veldig rolig og lugn. Hun var ikke opptatt av å markere seg selv. Men hun visste hva hun pratet om og kunne sakene ut og inn. Kunnskapsnivået var høyt, sier Manvik.

Mange i Larvik kjente nok Andersen også fra jobben hennes på Grinda.

– Hun var veldig populær blant kollegene. Jeg hørte mye skryt fra dem, og fra folk som brukte Grinda, sier Manvik.

– Kommer til å bli savnet av mange

Randi Kristine Andersen kom til Larvik fra Nøtterøy. Der var hun aktiv i mange år lokalpolitikken.

Bjørn Kåre Sevik, som var ordfører på Nøtterøy fra 2003 til 2007, synes det er vanskelig å tenke på at hun nå er borte.

– Vi satt sammen i kommunestyret i mange år. Det er rett og slett en forferdelig trist nyhet. Hun kommer til å bli savnet av mange, sier Sevik.

Også norsk lokalpolitikks kanskje fremste grand old lady, Unni Hanson (90), kjente Andersen godt.

– Vi satt sammen i kommunestyret og jeg kjente Randi meget godt. Det var en flott dame, og dette var rett og slett veldig triste nyheter å få. Hun var min venninne, både i politikken, og på fritiden, sier Hanson.