Valgets soleklare vinner

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Med et strålende valgresultat i lomma, kunne Øyvind Riise Jenssen i tillegg innkassere tidenes beste personlig resultat.

DEL

Opptellingen av ekstrastemmene gjør ordføreren til valgets soleklare vinner.

Øyvind Riise Jenssen er på alle måter valgets vinner. Først sørget han og hans partifeller for at Høyre fikk aller flest stemmer, men ikke nok med det - Riise Jenssen har fått flest slengere - hele 973 ekstrastemmer.Han er og blir folkets favoritt. Nå kan han gyve løs på fire nye år som ordfører, vel vitende om at folk synes han gjør en knallbra jobb.

Ekstrastemmene til Riise Jenssen kommer fra alle partier, fra det ytterst røde til det mørkeblå. Dette er en bekreftelse på at velgerne er fornøyde med den jobben han nedlegger som ordfører

- Det er en fantastisk tillitserklæring å få fra velgerne. Dette er personer som i utgangspunktet har stemt på et annet parti, men som åpenbart har ønsket å gi meg en ekstrastemme. Det er helt enormt, sier Riise Jenssen.

Fra egne velgere fikk Øyvind Riise Jenssen 1.603 ekstrastemmer (kumuleringer). Også denne statistikken topper Riise Jenssen.

Det er ikke første gang at Øyvind Riise Jenssen topper statistikken over flest slengere. I 2003 gikk han til topps med 255 ekstrastemmer. Det var det beste resultatet i 2003, resultatet i 2007 er over tredoblet.

- For meg personlig er dette en enorm tillitserklæring. Jeg er ydmyk i forhold til dette. Jeg ønsker å være en ordfører for alle. Det har jeg prøvd på i åtte år. Dette gir meg en trygget for de

Mange av velgerne har dermed tatt et bevisst valg på hvem de ønsker skal inn i kommunestyret. Mange har ikke bare stemt på et parti, men de har ønsket å utøve innflytelse.

I 2003 var disse ekstrastemmene med på å endre valgresultatet. Antall slengere ble utslagsgivende for endringene i mandatfordelingen, hvor Venstre og Sp mistet et mandat hver. Mandatene deres havnet da i Larvikslista og SV. Det ble ikke utfallet ved dette valget.

Artikkeltags