De ønsker huset skal bli et åpent, inkluderende og tilgjengelig hus for hele kommunen. Akkurat slik de mener hele kommunen bør være.

- Vi må sprenge dørene til alle de lukkede rommene i Larvik kommune, fyrer Hallstein Bast umiddelbart.

Han heiser fanen for folks mulighet til å delta i de politiske prosessene.

- Det er altfor mange lukkede rom både i administrasjonen, i næringsnettverkene og i det politiske miljø. Det gir ingen åpen og inkluderende kommune, legger han til.

Og de tre Venstretoppene på årets partiliste understreker at Venstre er det eneste partiet som legger åpenhet og raushet til grunn for det kommende valget.

- Vi er ombudspartiet. Vi skal være der for alle. Ikke bare enkeltgrupper, gjentar de tre og lover at disse prinsippene skal gjennomsyre all politisk aktivitet.

- Vi ønsker forelderstyrte skoler, vi vil ha ryddige saksbehandlinger og åpne rom. Alt i beste Venstre-tradisjon, sier Bast.

Og en god skole der den kunnskapsrike læreren er nøkkelen til framtida, er også i beste Venstre-stil. Skolen skal være et læringssted, ikke et oppholdssted, understreker Venstre. Og for å nå et slikt mål, trenger Larvik de beste lærerne.

- Vi har lyst å gi lærerne i grunnskolen i Larvik et kompetanseår. Noe de trenger midtveis i karrieren som et vitamininnsprøytning for å få nye krefter. Det tror vi kan gjøre oss i stand til å trekke til oss nye lærere, og også beholde de beste av de vi allerede har, sier Tone Anderssen.

Hun brenner også for et utvidet høyskoletilbud i Larvik.

- Vi trenger både flere studietilbud og ikke minst heltidsstudenter. Da ville vi vært sikret et studentmiljø, sier Anderssen og mener et kulturfaglig studietilbud skriker etter å komme i gang i Larvik.

- Vi får Bølgen og Sliperiet, vi har kulturskolen. Dette er et fantastisk utgangspunkt som kan sikre oss både tilflytting og etablering av nye mennesker, tror Anderssen.

- Vi skal ikke glemme ingeniør- og realfag, skyter Bast inn og minner om at ungdom i Lavik, viser en voksende interesse nettopp for disse fagene i videregående skole.

At Thor Heyerdahl-navnet for evig og alltid skal knyttes til byen, er det bred politisk enighet om. Men Tone Anderssen mener også Heyerdahls toleranse og åpoenhet også må gjennomsyre kommunen.

- Heyerdahl satte ikke verken folk eller kulturer i bås. Tenk om vi kunne levd litt etter hans filosofi og raushet, sier Anderssen.

Tore Fjeldskår, partiets 3. kandidat, er opptatt av at Larvik skal framstå som en gründervennlig kommune.

- 85 prosent av alle bedrifter i Norge har fem eller færre ansatte. Vi må gjøre det enklere for småbedrifter å etablere seg. Larvik kommune må ha et fullt oppsett for å hjelpe folk i gang. Og igjen, påpeker han;

- Møtet med kommunens folk må være positivt og gi de nyetablerte følelsen av at Larvik er en god kommune både å bo i og å etablere seg i, sier Fjeldskår.

Det går ikke alltid en buss dit du skal. Det har de fleste innbyggerne i Larvik oppdaget. Derfor er Venstre opptatt av å lage smidige løsninger for at kollektivtrafikken skal bli til folks - og miljøets beste.

- Vi må tenke nytt, sier Bast og fortsetter;

- Kanskje et samarbeid med drosjenæringen kan være en begynnelse. Tomme, svære busser dit ingen skal fungerer dårlig. Hovedpoenget må være å finne gode, fleksible løsninger. Venstre er opptatt av å være grensesprengende, understreker han.

Det gjelder også Indre havn.

- Det skal bli byens store møtested. Og når vi først skal være grensesprengende, må målet være å senke jernbanen under bakkenivå. Vi må åpne mot sjøfronten. Hele utbyggingen de neste årene vil skape masse nye arbeidsplasser til Larvik, noe som igjen vi gjøre det attraktivt å etablere seg i kommunen, legger han til.

Partiet har håp om å få inn sitt tredje mandat i høstens kommunestyre. Da må oppslutningen opp fra seks prosent, som på siste meningsmåling, til godt over sju.

- En stemme til Venstre er god investering. Vi er ikke størst, men vi kan love at vi skal høres også de neste fire årene, avslutter partiets ordførerkandidat, Hallstein Bast.