Her er Larviks nye ordfører

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Rune Høiseth og Arbeiderpartiet kunne slippe jubelen løs i Bølgen.

DEL

Rune Høiseth blir ordfører de neste fire årene. Det ble klart etter at Arbeiderpartiet gjennomførte et brakvalg i Larvik.

Da Høiseth ankom kulturhuset mot slutten av valgvaken, ble han tatt imot som en helt. Og da tallene fra Østre Halsen - som siste valgkrets - ble talt opp, var det ikke lenger noen tvil.

Ap er valgets store vinner med en oppslutning på 38,5 prosent. Og ordføreren, han heter Rune Høiseth.

Den tidligere Lardal-ordføreren er likevel klar på at de gode tallene er et resultat av godt lagarbeid.

- Jeg er ydmyk i forhold til de tallene vi nå ser. Det er spesielt å vite at så mange mennesker har stemt på en. Men dette er ikke noe enmannsshow; vi er tvert imot et meget godt team, sier Høiseth til ØP Nett.

Ordførerkandidat for Høyre, Birgitte Gulla Løken, gratulerer Ap med det gode valget i Larvik.

- Jeg unner Arbeiderpartiet den suksessen de nå opplever. De har gjort en kjempejobb, sier Gulla Løken, som mener turbulensen i Larvik Høyre har sin del av skylden for at partiet ikke gjør det like godt i Larvik som på landsbasis.

Høyre fikk 882 færre stemmer enn ved forrige kommunevalg.

- Vi straffes nok av indre uro i partiet, sier Gulla Løken.

Rune Høiseth forklarer det svært gode valgresultatet med at Ap har vært ekstremt tydelige i sin strategi i forkant av valget.

- Vi ønsker å ta tilbake den politiske styringen, og har satt arbeidsplasser og næringsutvikling skikkelig på dagsordenen. Det tror jeg har vært viktig, sier Larviks nye ordfører.

Artikkeltags