For få uker siden ble det kjent at Heidi Løke får selskap av søsteren Lise i LHK denne sesongen, etter at sistnevnte gjør comeback på parketten etter sju år borte fra håndballen.

Lise Løke er samboer med Larvik Håndballklubbs nye trener, Arne Senstad.

Verken Lise eller Heidi var imidlertid tilgjengelige da klubben serieåpnet hjemme mot Aker. For øvrig i Fagerlihallen ettersom det hadde vært vanninntrenging i Jotron Arena etter de store nedbørsmengdene den siste uka.

Store skadeproblemer

Tirsdag ble det nemlig kjent at søstrene Løke skal delta i realityprogrammet «71 grader nord – team» som starter innspilling denne uka. Dermed sto Larvik HK uten linjespillere i sesongens første seriekamp.

– Jeg skjønner at det blir reaksjoner på dette for det er ikke en kjempesituasjon å være i, erkjente trener Arne Senstad til TV 2 før kampen.

LES OGSÅ: Jan Maciej var forbannet, så fikk han en overraskelse: – Nå blir det nok mye liv og røre fra meg i år også!

I tillegg til å måtte unnvære Heidi og Lise Løke, er Amanda Kurtovic gravid. I tillegg sliter klubben med skader på flere spillere.

– Det var et lite sjokk da jeg fikk vite at såpass mange var ute med skader. Det har også preget oss under oppkjøringen til sesongen. Akkurat nå er vi på bristepunktet, og trenger egentlig sårt noen nye spillere, uttalte Senstad til ØP for kort tid siden.

Styret har godkjent

Da er det altså ikke akkurat noe kjempetiming at hans samboer og svigerinne prioriterte TV-innspilling foran serieåpning.

– Det er avtaler mellom spillerne, TV-selskapet og klubben som de har godtatt ved styret før jeg kom inn. Avtalene lå der og jeg har måttet forholde meg til det. Dette er en vanskelig situasjon for Heidi også, fordi forutsetningene har forandret seg, sier Senstad til TV2.

Onsdag kveld fikk han uansett trenerdebuten mot laget som endte nest sist i eliteserien i fjor. LHK endte til slutt på en svært respektabel femteplass, de siste års historie tatt i betraktning.

– Nå har vi kappa innpå beinet, men vi skal være tilpasningsdyktige og vi har mobilisert det vi kan. I serieåpningen onsdag så er det alle kluter til. Så jobbes det med en plan for resten av kampene slik at vi skal finne en løsning der, men det kan jeg ikke gå mer innpå nå, sa Senstad til TV2 før kampen.