– Tenk deg, der nede ved elva kan det stå noen dansere. Og der kan det stå en og spille trompet. Og så lyser vi opp med fakler. Det kommer til å bli helt magisk!

Tine Østby har begynt nedtellingen til årets kulturnatt i Larvik som går av stabelen 11. november.

Kulturnatt arrangeres av Kulturavdelingen i Larvik kommune, i samarbeid med det frivillige kulturlivet og lokale kulturinstitusjoner, kunstnere, artister og næringsliv.

I fjor var det over 100 gratis arrangementer på 31 ulike steder i Larvik. Arrangørene håper på like stort engasjement i år.

Lys i mørket

Tine Østby tok over som leder i kulturavdelingen 1. januar i år, og skal dermed arrangere sin første kulturnatt. Med seg har hun kulturkonsulent og arrangementsansvarlig Kristine Bohlin.

– I fjor var det over 100 ting som skjedde, så det sier seg selv at dette er et stort puslespill å legge. Derfor håper vi at alle som vil delta melder seg på så snart som mulig. Vi ønsker artister, kunstnere, lag og foreninger, oppfordrer Kristine, og henviser til Larvik kommune sine nettsider for mer informasjon om påmelding.

– Hovedpoenget nå er å få folk til å holde av dagen! Og til å melde seg, dersom de ønsker å bli med. Hele visjonen er å vise fram hva Larvik har å by på. November kan være mørk og trist, men dette skal være et lys i mørketiden, sier Kristine.

Arrangørene prøver å fornye seg hvert år, og i år kan folk glede blant annet glede seg til «kulturvandring».

– Vi kommer til å lyse opp stien rundt i Hammerdalen med fakler. Det vil bli tablåer langs elva, innslag av både dans og musikk. Det vil skje i skumringstimen. Det er virkelig helt magisk i Hammerdalen, jeg tror ikke folk skjønner hvor heldige vi er! sier Tine engasjert.

Feståpning med ny vri

Selve åpningen blir i Pressverksalen på Sliperiet med Anders Gjønnes som konferansier. I forbindelse med åpningen har arrangørene valgt å gjøre en liten vri.

– Vanligvis blir hedersprisene delt ut på ettermiddagen, men i år skal dette skje under åpningen. Det er til sammen seks priser som skal deles ut, forteller Tine Østby.

Hun legger også vekt på at samtlige arrangementer er gratis.

– Vi har ett tett program og vi har noe for alle. I år er hovedfokuset på å lage folkefest og skape et lysglimt i hverdagen. Det er en helt spesiell dag for hele kommunen. Vi sitter mye hjemme på høsten, så dette er en fin anledning til å komme seg ut, sier hun.

Kristine nikker enig:

– Visjonen er å vandre rundt fra sted til sted, og kose seg. Oppleve ting man ikke har sett, møte folk. Kulturnatt er en viktig sosial møteplass, og den bidrar til at folk kommer seg nye steder og gjør eller ser ting de ikke har opplevd før. Det skal være lavterskeltilbud, en dag der kultur virkelig får blomstre!

Trenger frivillige

Arrangørene er helt avhengig av frivillige for å klare å gjennomføre det de omtaler som Larviks største kulturbegivenhet.

– Vi trenger folk fra morgen til kveld, til små og store oppgaver. Først og fremst privatpersoner. Det er bare å melde seg, så finner vi oppgaver som passer, sier Kristine.