Løsningen var sju minutter unna

Ivrige: Mats Høglund (f.v.), Kjetil Wiksteen og Jon Erik Rød er ivrige bidragsytere på iVekst og har blant annet bidratt med beising. Foto: Sigrid Ringnes

Ivrige: Mats Høglund (f.v.), Kjetil Wiksteen og Jon Erik Rød er ivrige bidragsytere på iVekst og har blant annet bidratt med beising. Foto: Sigrid Ringnes

Artikkelen er over 5 år gammel

iVekst og Bergene Holm har et samarbeid som gjør at trelastprodusenten nå får profilert seg på en helt ny måte landet rundt.

DEL

I fjor bestemte trelastprodusenten Bergene Holm AS seg for at de ville finne nye metoder å vise fram produktene deres i byggevarebutikkene i Norge. Vanligvis ligger listverk og panel inni reoler, slik at man ikke ser produktet skikkelig godt.

– Vi ønsket å fronte produktene våre på en bedre måte, også hos de forhandlerne som ikke har store veggflater tilgjengelig, forteller merkevaresjef Hege Voll Midtgaard.

Hun og kommunikasjonsdirektør Bente Bergene Holm vurderte flere alternativer. Mange løsninger blant ferdigstativer, i både innland og utlandet ble vurdert. Ingen hadde akkurat det designet eller materialet de ønsket. iVekst sto på lista, og at valget falt på den lokale vekstbedriften på Gjærdal er noe begge parter er godt fornøyd med.

Mange i produksjon

For iVekst, som har 53 plasser for varig tilrettelagt arbeid, betyr det mye få så store arbeidsoppdrag.

– Det skaper gode arbeidsoppgaver for våre arbeidstakere over tid. Til den første produksjonen har vi hatt minst fem-seks arbeidsstasjoner. Alt fra beskjæring av materialer, beising til ferdigstillelse og levering, sier daglig leder i iVekst, Anne Andersen.

Produksjonsleder på snekkerverkstedet, Erik Aasheim nikker enig.

– Vår jobb er å tilrettelegge for arbeidstakerne som har sitt arbeid hos oss. Derfor er det fint med så store oppdrag, for da får vi mye repetisjon, sier Aasheim, som står bak designet av utstillingsmodulene.

De er stolte av å få et så stort oppdrag av en av Norges største treinteriørleverandører.

– Oppdraget viser at vi er leveringsdyktige på tid og kvalitet. Det illustrerer at her kan man komme med en idé og få et ferdig produkt, sier Anne Andersen.

Ut i Norge

Nå skal smålistekassene og paneltrappene fylles, og distribueres ut til byggevareforhandlere i hele landet.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier Tone Bente Bergene Holm.

– For at dette skulle fungere måtte vi ha en stor produksjon. Vi hadde faktisk trodd at det kom til å ta lengre tid. Det har det ikke gjort. IVekst har vist en enorm kapasitet når de nå snart er klare med førsteopplaget. Etter hvert skal vi også få utviklet utstillingsmoduler til kledning og terrassebord. For oss har det vært viktig at dette er et helhetlig konsept, der ting passer sammen og kvaliteten er førsteklasses . Og det synes vi at vi har fått til, avslutter Bente Bergene Holm.