Gå til sidens hovedinnhold

Lover strålende skiforhold gjennom hele påsken - men Røde Kors er ikke på plass

Artikkelen er over 1 år gammel

Ønsker du å legge i vei inn i velpreparert løypenett i påsken behøver du ikke reise langt. Vindfjellsamarbeidet lover strålende forhold, mil etter mil.

– Det er rett og slett veldig flotte forhold i løypenettet vårt nå, og vi kommer til å preparere løypene flere ganger i påsken, lover Ole Wiik, styreleder i Vindfjellsamarbeidet.

Vindfjellsamarbeidet består av Larvik og Siljan kommuner, Larvik og Omegn Turistforening, Fritzøe Skoger og Vindfjelløpet (Svarstad IL), og de drifter over 120 kilometer med skiløyper over et stort område.

Mye snø fortsatt

Ole Wiik sier at det fortsatt er mellom 50 og 60 centimeter snø der hvor det er åpent terreng, og at Vindfjellsamarbeidet vil klare å kjøre løyper en god stund framover.

– Enkelte steder trekker nok fuktigheten opp, men jeg kan love gode skiforhold.

– Vi planlegger å kjøre opp løyper utpå dagen onsdag, og trolig også på en av helligdagene i påsken. Det er plenty med snø for løypekjøring ennå, og vår nye løypemaskin fungerer utmerket, sier Wiik.

Les også

Nå kan Ole garantere strålende løypeforhold i vinter – hvis bare snøen kommer

 

Flere muligheter

Ønsker du å ta deg en tur i løypenettet, er det flere steder du kan bruke som utgangspunkt for turen.

– Det blir fint å gå fra både Viddaseter ved Vindfjell og fra Grorud i Siljan, forteller Ole Wiik.

– I tillegg kan du reise til Borgen i Svarstad, der Svarstad IL kjører opp løype inn mot Løvås. Så kan du bare legge i vei innover i løypenettet, sier han.

Ikke Røde Kors i år

Wiik opplyser også at Årum-stua ikke kommer til å være bemannet denne påsken av Røde Kors, og dette bekrefter også Anita Elgen, leder for Røde Kors Lardal.

– Grunnen er at det har vært vanskelig å komme fram med scooter til stedet, og vi har så lite folk at vi ikke klarer å bemanne i år, sier hun.

Elgen sier at bemanningen er basert på frivillighet, og hytta har vært bemannet hver helg i tre måneder i vinter, i tillegg til i vinterferien.

– Men i påsken klarer vi det dessverre ikke, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Gode værutsikter

Det for lengst slått fast at årets påske blir en drømmepåske når det gjelder været.

– Det vil det bli. I indre strøk av Vestfold og litt opp i høyden vil det også bli en varm påske med opp mot 18 grader torsdag og fredag, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

– Om natten vil imidlertid temperaturen synke ned mot null grader, og kanskje et par grader under null, og dermed er det gode muligheter for at snøen vil kunne ligge en stund. Det har jo kommet ganske mye snø i området i vinter, sier han.

I tillegg til høye temperaturer varsles det også lite vind og mye sol, og dermed er det bare å ta med seg appelsiner og kvikklunsj og legge i vei inn i nypreparert løypenett.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.