I samarbeid med Larvik Ski, Nanset IF ski, Kvelde ski, Svarstad Ski og Vindfjellsamarbeidet vil Østlands-Posten de neste ukene gi det en løyperapport og en mulighet til å se hvor det er fint å gå på ski eller kanskje ake – for hele familien.

Klubbene sender inn sine rapporter innen fredag morgen, så de er så ferske som mulig.

God tur!

Larvik Ski – UTD Snøpark!

Oppkjørte løyper: Hele lysløypa på 2,5 kilometer, både klassisk og skøyting.

I går kveld fantastiske ski og ake forhold. Hele lysløypa er åpen, for klassisk og skøyting og utenfor grillhytta er det er stort lekeområde og akebakke.

Løypemaskin vil preppe nye løyper lørdag formiddag.

Onsdag arrangeres det åpen dag på arenaen for barnefamilier.

Nanset IF Ski – Vestmarka

Mildværet i desember tæret hardt på løypene i Vestmarka, så Nanset er avhengig av snø eller kulde for å kunne produsere mer kunstsnø før løypene er i drift igjen.

Klubben har utsatt to runder med skikarusell, blant annet kommende uke, 16. januar.

Med kulde neste uke håper Nanset å kunne både produsere kunstsnø, og dermed arrangere skikarusellen etter hvert.


Kvelde skiarena

Oppkjørte løyper: 3 kilometer.

Snømengde: 6 cm

Stilart: skøyting. Det er for lite snø til å kjøre løyper for klassisk

Sist oppkjørt: Torsdag. Løypene vil bli kjørt opp lørdag klokka ni.

Akebakken er åpen og det er muligheter å grille.

Arrangement: Skikarusellen begynner tirsdag 15.01.19. Dette er for barn og ungdom fra to år og oppover. Påmelding starter kl. 17.00 Start kl. 18.00.

Vindfjellsamarbeidet

Det har kommet litt snø i Vindfjelltraktene de siste dagene. Det varierer mellom 5 og 10 cm, slik at snødybden totalt er ca. 25 cm.

Det er meldt litt kaldere vær framover, med et lite «uhell» med plussgrader fredag.

– Vi preparerte store deler av løypenettet torsdag og fortsetter nordover mot Omholtfjellet/Skrim fredag. I løpet av dagen vil vi til sammen ha preparert ca. 100km med løyper. Forholdene er meget bra. Fra Røde Kors har vi fått beskjed om at de kommer til å ha Årum-stua bemannet i helga, forteller Vindfjellsamarbeidet i sin løypemelding.


Svarstad IL – Borgen arena

Fylkesanlegget i Borgen har kjempegode forhold med en blanding av kunstsnø og natursnø) fem kilometer for begge stilarter.

Vindfjell-løypa fra Borgen til Presteseter, har bra forhold, sju kilometer i begge stilarter.

Borgen-Løvås, bra forhold, seks km i begge stilarter.

Tips: En god start på turen er å gå fra Borgen og innover turløyper. Vi har stor gratis parkering og åpne garderober/wc. Akebakke og gapahuk med bålpanner. Ta med ved sjøl.

OBS! Søndag 13. januar arrangerer Hof IL skirenn i anlegget, og anlegget er stengt fra 07–15 denne dagen. Anlegget er åpent og gratis å bruke for alle hele uka og lyset er på fra kl. 16–21.

Skrim

Siden forrige oppdatering har det kommet noe snø, men dessverre ikke vesentlige mengder. Det betyr ikke at det vil være umulig å gå på ski, men det betyr at det vil være begrensede muligheter. Langtidsvarselet fra YR viser imidlertid flott og kaldt vintervær, men dessverre ingen nedbør.

Fredag kjøres veien til Støle og Veleliveien med stor maskin. TOT vil i løpet av helgen kjøre med scooter veien mellom Veslestøle og Støle-nord parkeringen, Dulpeknatten og Grønli-Omholtseter.